Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 13.09.2016 09:59:57

Leon Benko o sarajevski aferi: Da, popil sem pivo. Eno malo pivo!

www.alesfevzer.com
Novi napadalec Olimpije Leon Benko je osvetlil spomin na odmevno "afero" iz njegovih bližnjih časov pri Sarajevu.

Po koncu pustolovščine v Bosni in Hercegovini se je Leon Benko preselil v Slovenijo. Nov dom je našel v Ljubljani, kjer je v dresu Olimpije že odigral dve tekmi. Debitiral je z golom na pokalnem obračunu, na prvenstveni tekmi z Gorico se je znašel v udarni enajsterici. V polno sicer ni meril, a je pokazal solidno predstavo in še enkrat več potrdil, da bi lahko bil pomembna okrepitev za zmaje.

Benko se je k Olimpiji sicer preselil kot nogometaš brez pogodbe, proste roke je dobil po tem, ko se je s Sarajevom dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja. Do slednje je prišlo po odmevni aferi, ko naj bi nekdanjega reprezentanta Hrvaške ujeli med popivanjem v hotelski sobi. Zdaj je 32-letnik iz Varaždina obtožbe odločno zavrnil, poudaril je, da je bila zgodba umetno napihnjena.



"Vseeno mi je za to, kaj se je govorilo in pisalo. Veste, kakšni ste novinarji, kako z veseljem podpihujete ogenj. (smeh) Tudi na Hrvaškem so ga … Kaj je res bilo? Vprašajte kogarkoli od mojih nekdanjih soigralcev, celo ljudje iz uprave vam bodo povedali resnico. Nočem preveč govoriti o tem, niti ne smem, saj smo se tako dogovorili, ko smo se razšli," je v pogovoru za Ekipo SN uvodoma dejal nekoč najboljši strelec državnih prvenstev Hrvaške in BiH, nato pa vseeno nadaljeval s pojasnjevanjem.

"Vseeno bom poudaril, da ni bilo nikakršnega popivanja z moje strani. Nekdo je naredil dramo iz ničesar, in to vedo vsi igralci Sarajeva, ki so bili z mano. Obtoževali so me marsičesa, toda resnica je takšna, da smo bili na povsem normalni večerji. Ta dan smo pred tekmo veliko trenirali, zvečer pa nato popili – eno malo pivo! To še nikjer ni bil problem, samo v Sarajevu. Pa še to zaradi nekaterih osebnih razlogov trenerja proti nogometašem, ki smo bili tam. Res ni bilo nič takšnega, so pa naredili problem zaradi trenerjeve izjave, ki je prišla v javnost. Bila je dobra samo za njega, ne pa za klub in zame," je zaključil novi napadalec zeleno-belih iz Stožic.

Članki iz rubrike