Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 22.09.2016 18:37:48

Obalna ofenziva proti Mandariću: Fama o poštenem gospodu iz Anglije

Drago Wernig - TAKA
Na relaciji Koper-Milan Mandarić je iz dneva v dan bolj vroče.

Že tako ali tako umazana medijska – in še kakšna – vojna med Koprom in Olimpijo oziroma njenim predsednikom Milanom Mandarićem iz dneva v dan dobiva večje razsežnosti. Potem ko so v Kopru prvega moža zmajev obtožili, da se je sojenje v PLTS po njegovem prihodu v Slovenijo popolnoma balkaniziralo, so na Obali prek portala Regional Obala še dodatno zaostrili odnos med obema kluboma. Na omenjeni spletni strani tako pišejo, da se je v medijih ustvarila fama o poštenem gospodu iz Anglije, kar novinarji tega portala več kot očitno izpodbijajo z navedbami o domnevnem spornem poslovanju izkušenega poslovneža.


"Spor med Milanom Mandarićem, sedanjim predsednikom NK Olimpija, in 'njegovim' nekdanjim klubom FC Luka Koper se vleče že nekaj časa. In medtem ko Mandarić preprečuje prisilno poravnavo nad koprskim klubom, se hoče usesti na račun in vehementno zatrjuje, da se ne bo spuščal na nivo vodilnih iz koprskega kluba, ima eno od njegovih dveh podjetij v Sloveniji blokiran račun. In dolgoročne finančne terjatve v višini dobrih 6,5 milijona evrov. V medijih se je sicer ustvarila fama o 'poštenem gospodu iz Anglije', ki je v Slovenijo prišel zaradi ljubezni do nogometa. Mandarić je težave z zakonom imel tudi v Angliji, kjer je več let deloval v nogometnem poslu, zgodbo njegove angleške avanture pa bomo razkrili v kratkem," pišejo in napovedujejo pri Regional Obala.

"Mandarić ima v Sloveniji od februarja 2006 registrirani dve podjetji, MM investicije in MM ŠPORT. Prvo, v katerem je Mandarić 100-odstotni lastnik in je direktor, ima po podatkih Ajpesa za leto 2015 negativen kapital v višini dobrih 580 tisoč evrov, podjetje pa je lani ustvarilo 16 tisoč evrov izgube. Leta 2014 je izguba znašala prek 360 tisoč evrov. Dolgoročne finančne obveznosti družbe so na zadnji dan leta 2015 znašale preko 6,5 milijona evrov, denarna sredstva na računu pa 3.860 evrov, je razvidno iz podatkov na Ajpesu. Račun družbe je,  kot je razvidno iz javno objavljenih podatkov na Ajpesu blokiran in pod izvršbo. Mandarić, ki ga zastopa odvetnik Franci Matoz, tako posluje – tudi z Olimpijo – prek podjetja MM Šport, kjer je prav tako edini lastnik, prokurist družbe pa je Ranko Lončar," so še zapisali na Regional Obala.

Članki iz rubrike