Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 28.09.2016 08:31:56

Rok Vodišek je že bil vroč: To so klubi, ki so ga snubili lansko poletje

www.alesfevzer.com
Olimpija se je morala lani še kako potruditi, da je Roka Vodiška zadržala v svojih vrstah.

Da je novi prvi vratar aktualnega nogometnega prvaka Rok Vodišek še vedno član Olimpije, ima zasluge tudi Ranko Stojić. Ko je v Ljubljani prevzel vlogo športnega direktorja, je v najstniku nemudoma prepoznal izjemen potencial, dejansko je nanj postal pozoren, preden je prišel med zmaje.

"Prvič sem ga opazil na kadetskem evropskem prvenstvu v Bolgariji, kjer je na treh tekmah s Češko, Nemčijo in Belgijo igral res dobro. In nisem bil edini, ki mu je takrat padel v oko," je uvodoma pojasnil zdaj že nekdanji funkcionar slovenskega prvaka. Ker je torej vedel, kakšnega dragulja Olimpija skriva v svojem pogonu, je bil poleg Andraža Šporarja prav Vodišek prva resna operativna naloga Stojića, sicer nekoč prav tako odličnega vratarja, ki je odigral tudi nekaj tekem za jugoslovansko reprezentanco. Stojić se je moral skupaj z Milanom Mandarićem še kako potruditi, da je tedaj 16-letnega Vodiška zadržal v Ljubljani, saj je bilo zanimanje zanj ogromno. "Že ko sem prišel v klub, je Rok imel na mizi ponudbe iz tujine. Na naša vrata so potrkali Atalanta, Salzburg in Anderlecht," je razkril Stojić in priznal, da Vodiška pred letom dni ni bilo lahko zadržati med zmaji: "Jaz sem odločno vztrajal pri podaljšanju, toda pogajanja so trajala kar mesec dni. Z njegovim agentom sem se sestal vsaj desetkrat, preden smo našli skupni jezik. Res je bilo naporno, toda nato je bilo zadovoljstvo toliko večje, ko je Rok podpisal pogodbo. In to dobro, v finančnem smislu je takšna, kot da bi bil prvi vratar. Morda se je to komu zdelo nenavadno, ampak zdaj se vidi, kako dobro potezo smo naredili."


LAHKO JE KOT JAN OBLAK
Ni skrivnost, da je prav Stojić gojil resno idejo, da bi Vodišek prvi vratar Olimpije postal že v pretekli sezoni. "Da, načrtoval sem, da bo dobil priložnost, trenerju Marijanu Pušniku sem predlagal, naj mu nameni položaj prvega vratarja. Tedaj se ni izšlo, zdaj pa sem toliko bolj vesel, ko vidim, kako dobro mu gre. Ne bom presenečen, če bo naredil kariero v slogu Jana Oblaka. Ima tako znanje kot tudi 'glavo', to je najboljša kombinacija, je pa tudi odličen dečko. Miren in pameten. Res ima vse, kar potrebuje za to, da uspe," je dodal Stojić.

POGOVOR Z RANKOM STOJIĆEM JE BIL DEL ZGODBE O NOVEMU PRVEMU VRATARJU OLIMPIJE ROKU VODIŠKU, KI SI JO LAHKO ŠE VEDNO PREBERETE NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike