Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

až
0 15.10.2016 10:53:33

Tomaž Razingar za Maribor, Jure Košir za Olimpijo

m24
Nogometni veliki derbi v vsaki državi vzbudi pozornost širših množic, tudi v Sloveniji je tako. Nocojšnji obračun Olimpije in Maribora v Stožicah bodo spremljali, ne le nogometaši in zaljubljenci v okroglo usnje, ampak tudi ostali športniki, skratka širša športna javnost.

Vprašali smo nekaj znanih športnikov iz drugih športov, kaj pričakujejo od drugega večnega derbija v sezoni, za koga stiskajo pesti in ali si bodo tekmo uspeli ogledati.


Jure Košir

Nekdanji smučar 
"V živo si tekme ne bom mogel ogledati, saj imam neko obveznost, prav gotovo pa po televiziji. Glede derbija pa imam tri želje. Da bi bil poln stadion, da bi bila igra na primerni ravni ter da ne bi bilo navijaških izpadov, kot so zažiganje sedežev in podobne traparije. To spada v dežele, v katerih nogomet ni tako razvit. Glede pripadnosti pa nisem ravno zaprisežen navijač, cenim tako ene kot druge, tekme sem si tudi ogledal tako v Ljudskem vrtu kot v Stožicah. Bi pa v tem trenutku raje videl, da bi zmagala Olimpija, saj tam igra nekaj poznanih fantov."

353-5-brumen seha
m24

Matjaž Brumen

Rokometaš Gorenja
"Zagotovo pričakujem dobro tekmo, lahko bi rekli, da so se derbiji vrnili v Slovenijo. V preteklosti je prevladoval Maribor, lani pa je Olimpija osvojila naslov. Ker sta obe moštvi hitro izpadli iz Evrope, je liga zdaj prioriteta. Več možnosti pripisujem Olimpiji, ker pa sem iz Ljubljane, tudi pesti stiskam zanjo. Z zmago bi še povečala prednost na lestvici in se nevarno oddaljila. Želim si, da bi bilo tudi v rokometu vse na tako visoki ravni. Bil sem del številnih derbijev, zdaj pri Gorenju pa je moj cilj, da skušamo odvzeti primat Celju. Za kaj takega pa moraš zmagovati na derbijih."

353-5-rudolf
m24

Žan Rudolf

Atlet
"Mislim, da bo to eden najboljših derbijev v zadnjem času, poleg tega bo vzdušje zares odlično. Pričakujem dober nogomet, a zelo težko srečanje. Menim, da bo zmaga ostala v Ljubljani. Olimpija bo slavila z 1:0 ali 2:1. Na tekmo grem skupaj z Luko Janežičem, saj sva velika navijača zeleno-belih in si pogosto ogledava tekme, če nama čas to seveda dopušča. Derbiji so še toliko pomembnejši, ne samo v nogometu, ampak tudi drugod. Včasih smo imeli košarkarske, tudi hokejski v preteklosti so bili zelo obiskani. Takšni derbiji šport dvigujejo na višjo raven, zato bi jih potrebovali še več."

353-5-razingar
m24

Tomaž Razingar

Nekdanji hokejist
"Vsekakor bo šlo za izjemno lep in velik športni dogodek pri nas, kar se bo potrdilo tudi na tribunah v Ljubljani. Derbi med Olimpijo in Mariborom je vedno posebna zgodba, navijal pa bom za Maribor, ampak to niti ni tako zelo povezano z dejstvom, da nikoli nisem oblekel Olimpijinega dresa v hokeju, temveč bolj zato, ker mi je Maribor pač bolj pri srcu in pesti že nekaj časa stiskam zanj. Tekme si ne bom ogledal v živo, jo bom pa, če bo čas to dopuščal in ne bo preveč drugih stvari v času tekme, gledal po televiziji." 

353-5-flisar
M24

Filip Flisar

Smučar prostega sloga
"Moram priznati, da spremljam bolj to, kar se dogaja na tekmah, ne toliko ozadje obeh klubov. Smo pač v tistem delu leta, ko še sam zase ne vem, kako urediti določene stvari. Forma obeh moštev je na zavidljivi ravni, tako da bomo videli. Mariborčani so že dostikrat pokazali, da so v pomembnih trenutkih pripravljeni odigrati odlično. Pesti vsekakor držim za Maribor, tekmo pa si tokrat ne bom mogel ogledati. Zaradi drugih stvari pogosto nimam časa, da bi jih pogosto obiskoval. Definitivno pa bom navijal za naše, tudi če me ne bo tam." 

353-5-gorjanc
m24

Urban Gorjanc

Košarkar Heliosa
"Malce mi je žal, da si tekme ne bom mogel ogledati, saj se derbi igra danes ob 20.30. Glede na naš obračun z Zlatorogom bom primoran derbi spremljati na televizijskem ekranu, četudi je naš obračun na sporedu že ob štirih. Dvomim, da bom uspel priti do Stožic, čeprav bi neizmerno rad občutil vzdušje v Stožicah. Najprej bi rad povedal, da sem zelo vesel, da je Olimpija na ravni, na kateri je, in da bodo derbiji znova takšni kot včasih. Glede na to, da sem navijač Maribora, pa pričakujem zelo tesno in napeto srečanje ter na koncu seveda zmago vijoličastih." 

Značke: olimpija, maribor, anketa

Članki iz rubrike