oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 17.10.2016 17:36:52

Zahović: Zato sem vodil derbi, kot bi bil trener

Grega Wernig
Športni direktor Maribora o večnem derbiju v Stožicah in skrbno varovani skrivnosti.

"Po koncu evropskega tekmovanja smo poudarili, da v prvenstvu ne bo več milosti za nikogar. In to uresničujemo. Smo v odlični seriji, ki je dobila nadaljevanje tudi v derbiju. Potrdili smo veličino kluba. Maribor velike, najpomembnejše tekme igra na visoki ravni. Zadovoljstvo ob prikazanem je, razumljivo, veliko, toda brez prisotnosti evforije. Evforija je za otroke, ne za profesionalce. Evforično razmišljanje ne prinaša nič dobrega nikomur, kaj šele športnikom. V sredo je že nova tekma, gremo naprej po predvideni poti," je poudaril Zlatko Zahović.


V nadaljevanju je razkril skrivnost povezano s trenerjem. Darko Milanič se je namreč v pričakovanju gostovanja v Stožicah ubadal z bolečinami v hrbtu. "V oskrbi fizioterapevtov je bil več kot igralci, a je stisnil zobe in bil z ekipo," so zapisali na spletni strani trinajstkratnih prvakov, športni direktor dodaja: "Tokrat smo bili v pričakovanju dvoboja v specifični situaciji. Zaradi bolečin v hrbtu je bilo vprašljivo, ali bo trener sploh lahko vodil tekmo. Glede na njegove zdravstvene težave me je prosil, naj prenašam navodila igralcem. Ko so bile bolečine prehude in ni mogel aktivneje sodelovati z ekipo, sem uresničil prošnjo in prenašal njegove zamisli na igrišče. Upam, da mi je uspelo. Trener je tvegal in kljub resnim težavam ostal z ekipo, tako da je moral po tekmi na dodatno oskrbo v Čatež. Želim mu čimprejšnje okrevanje in sporočam, da pričakujem njegov klic. Da mi sporoči, če je zadovoljen z izpolnjeno nalogo."

Na koncu se je Zlatko Zahović dotaknil še navijačev: "Treba se je zavedati, da je nogomet šport, ki izzove strast, čustva. Kdor tega ne razume, težko presoja vse poteze. Navijaška folklora je sestavni del nogometa, zato lahko namenim zahvalo Violam in vsem našim navijačem, ki so prišli v tolikšnem številu spodbujat ekipo v Ljubljano. Še enkrat se je izkazalo, kaj pomenijo vsem dobro znane tri besede: Mi smo Maribor."

Članki iz rubrike