Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 09.11.2016 11:10:39

Vedno bolj vroči Miha Zajc: Zanimanje obstaja, načrt je, da bi odšel šele poleti

foto: NikolaMiljković
Pri Olimpiji so spregovorili o domnevnem zanimanju italijanskega velikana za usluge Mihe Zajca.

Da je Miha Zajc že nekaj časa najbolj vroč nogometaš Olimpije, ni prav nobenega dvoma. Primorski vezist je s šestimi zadetki najboljši prvoligaški strelec ljubljanskega kluba, že nekaj časa ga v reprezentanco kliče tudi selektor Srečko Katanec. Pravzaprav iz meseca v mesec si z dobrimi, celo odličnimi predstavami dviguje ceno, hkrati je vse daljši seznam klubov, ki se odkrito spogledujejo z njim. V teh dneh so se oglasili tudi v Italiji, kjer trdijo, da Zajca opazujeta tako Palermo kot celo sloviti Milan.

Zgodba, s katero je postregla spletna stran Mediagol, gre nekako takole: Palermo naj bi o tem, ali kupiti Miho Zajca ali ne, resno razmišljal že avgusta. Na koncu se ni odločil za takšno potezo, v prvi vrsti zaradi (nekdanjega) trenerja Davideja Ballardinija, ki je gojil sistem igre, v katerem za Zajca menda ne bi našel pravega prostora. V skladu s poslovanjem kontroverznega Maurizia Zamparinija Ballardini ni dolgo ostal na Siciliji, zdaj na klopi že sedi nekdo drug. Glavni je Roberto De Zerbi, slednji naj bi bil precej bolj naklonjen Zajčevemu prihodu. In to že januarja, Mediagol namiguje, da bi rožnati že v zimskem prestopnem roku lahko poslali uradno ponudbo na naslov Olimpije. Toda Palermu bi lahko načrte premešal kar sloviti Milan; tudi v slednjem so menda postali pozorni na nogometaša, ki navdušuje navijače aktualnega slovenskega prvaka. Še zlasti naj bi bil Zajc všeč trenerju Milana Vincenzu Montelli, ki obožuje tehnično odlične podkovane veziste z "dobro nogo" in občutkom za gol. 


Z MILANOM BI SE RESNO POGOVORILI
"Naš načrt je, da bi Miha Zajc odšel julija. To je bilo sklenjeno v dogovoru z njim," je razkril podpredsednik Olimpije Ranko Stojić, ki včeraj sicer ni skrival presenečenja, ko smo ga pobarali, ali je res Milan med tistimi, ki v Ljubljano hodijo zaradi nekdanjega nogometaša Interblocka in Celja. "Milan? Nič ne vem o tem. Prvič slišim! A sem, jasno, navdušen. In niti malo presenečen. Milan obožuje nadarjene nogometaše, tam so bili kreativni vezisti vedno zelo cenjeni. Kot nekoč recimo Zvonimir Boban. Za nas pa bi bilo seveda odlično, če bi lahko sodelovali s takšnim klubom. Če bi se torej že januarja pojavil klub, kakršen je Milan, ga zagotovo ne bi odbili zgolj zato, ker smo se glede Zajca odločili drugače. Povsem logično je, da bi se z Italijani resno pogovorili," pravi Stojić.

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM RAZKRIVAMO TUDI IME TURŠKEGA KLUBA, KI SE ZANIMA ZA ZAJCA, SI PREBERITE V TISKANI ŠTEVILKI ČASNIKA EKIPA SN. TA JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike