gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 30.11.2016 22:33:44

Mariborčani prepričljivi, Tavares lovi Škaperja

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 4:0 (3:0).

Nogometaši Maribora so v zadnji tekmi 19. kroga brez večjih težav prišli do novih treh točk in zadržali vodstvo na prvoligaški lestvici. Koprsko moštvo, ki je v Ljudski vrt prišlo brez nekaterih pomembnih členov, ni bilo doraslo nalogi.

Scenarij domačih je bil podoben zadnjemu dvoboju s Krškim. Mariborčani so hitro pritisnili na goste, kar sem jim je tudi obrestovalo. Temperatura je bila blizu ničle, toda domači so v prvem polčasu ogreli dlani navijačem. V koprski obrambi je zavela velika luknja in to so Mariborčani z učinkovito igro izkoristili.

nog-mb-koper   3941 dw
Drago Wernig - TAKA

Že v 9. minuti so prišli do vodstva. Dare Vršič je izvajal prosti strel z leve strani, Denis Šme je v kazenskem prostoru z glavo žogo podal do Luke Zahovića, ki mu ni bilo težko zadeti iz neposredne bližine. Podobno je bilo pri drugem zadetku. Tudi tokrat je Vršič poslal uporabno podajo z leve strani, Marcos Tavares pa je prav tako brez težav žogo preusmeril v mrežo. Kaj kmalu bi lahko domači spet napolnili mrežo. V 17. minuti se je Zahović odločil za strel z roba kazenskega prostora, žoga pa je ob posredovanju Marijana Antolovića zadela vratnico in odšla v kot. Po izvedenem kotu z leve strani je Marko Šuler s strelom z glavo zadel prečko.

nog-mb-koper 3800 dw
Drago Wernig - TAKA

Nato se je igra umirila, gostje so poskusili z nekaj streli z razdalje, vendar so bili ti poskusi preveč medli, da bi resneje ogrozili vratarja Jasmina Handanovića. V 35. minuti so gledalci videli najlepšo potezo na tekmi. Vršič si je priboril žogo in se takoj odločil za strel z dvajsetih metrov. Antolović močnega strela ni mogel ukrotiti in žoga je tudi ob njegovi pomoči končala v desnem spodnjem kotu.

V drugem polčasu so gostje zaigrali bolj pogumno, a premalo odločno, da bi resneje ogrozili gol domačih. V 59. minuti je Tavares še drugič zadel, dosegel že 120. gol za Maribor, do slovenskega rekorderja in prvega strelca slovenske lige, legendarnega Štefana Škaperja, pa ga loči še deset golov.

nog-mb-koper   3911 dw
Drago Wernig - TAKA

Veliko delo je opravil Marwan Kabha na sredini igrišča, ki je na levi strani našel Tavaresa, ta pa je s spretnim preigravanjem prišel v kazenski prostor in do neoviranega strela mimo nemočnega Antolovića. S tem dejanjem je bila tekma tudi odločena, saj do zadnjega sodnikovega žvižga ni bilo omembe vredne akcije.

Galerija

Članki iz rubrike