Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
95 09.12.2016 17:19:42

Zlatko Zahović med vrsticami tudi čez Olimpijo: Mi nimamo bankomata, mi ne ustvarjamo z denarjem

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je vnovič spregovoril.

Po razvpiti aferi Agim Ibraimi se je Zlatko Zahović zavil v medijski molk. Če že spregovori, spregovori ali za tuje medije ali uradno klubsko spletno stran Maribora. Slednja je zdaj postregla z obsežnim pogovorom s športnim direktorjem vijoličastih, najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov je spregovoril o marsičem, kar se je zgodilo v letu 2016. "Nikdar ne smemo pozabiti, da smo doživeli največjo tragedijo v zgodovini kluba. V prometni nesreči smo izgubili dva fanta, tretji pa se je huje poškodoval. Težko je bilo najti energijo po takšnem šoku, ki vsakogar psihološko potolče. To so bili naši mladi fantje, ki so imeli svoje sanje. Žal jih ne bodo uresničili, a bodo vedno ostali v naših srcih in del kluba," se je nesrečnih mladeničev spomnil Zahović.


Bivši nogometaš Porta, Benfice, Valencie in še nekaterih drugih klubov je med drugim razodel načrte, povezane z zimskim prestopnim rokom: "Nogomet je trenutek. Razumljivo obstaja več opcij, tudi možnosti kakšnih kadrovskih novosti, toda ob uspešnih serijah ne moremo govoriti o bistvenih spremembah. Naša pot je znana, bomo in želimo s pomočjo starejših, ki tako dobro vodijo to ekipo, vključiti v naše delo še več mladih igralcev in jim nameniti priložnost, saj je takšna usmeritev našega Maribora. Ustvarjanje z namenom, da bi potem z ustreznimi potezami nadgradili. V svetu nogometa, kjer prevladujejo finance, so strategije drugačne. A mi smo na našo ponosni. Seveda je najpomembnejši, toda rezultat ni vedno v ospredju, ampak tudi identiteta kluba."

Pred Mariborom je zdaj trideseta tekma v tem tekmovalnem letu, Zahović pa ni mogel kaj, da se ne bi vsaj med vrsticami - tako gre namreč razbrati njegove besede - vnovič obregnil ob Olimpijo in njenega lastnika Milana Mandarića: "Teh 30 tekem je v Mariboru nekaj posebnega. Pritisk je velik, a smo si ga ustvarili sami. Zgodovina pove dovolj. Več kot polovica možnih trofej v domačih tekmovanjih je v naših vitrinah, največji uspehi slovenskih predstavnikov na evropskem prizorišču so v naši lasti. S tem je nastal večji pritisk, ki vmes pobira energijo, a ko se ozreš nazaj, je dovolj razlogov za zadovoljstvo. Ko vidiš, da je zgodba na nivoju kluba, te navdihne nova energija, čeprav je konkurenca v slovenskem nogometu nelojalna. Maribor nima lastnika, nima bankomata. Maribor mora ustvarjati, da bi naredil rezultat. Za selekcijo poskrbimo z ustvarjanjem, ne z denarjem, vendar smo sprejeli to zakonitost in nam dobro gre."

Članki iz rubrike