Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
14 09.12.2016 20:41:55

Zlatko Zahović: Veste, kaj je bilo za naš klub ključnega pomena? Povem vam ...

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je spet zadovoljen z življenjem v Ljudskem vrtu.

Če je Maribor v pretekli sezoni preživljal sila turbulentno obdobje, se je življenje pod Kalvarijo zdaj spet spravilo nazaj v ustaljene in precej bolj prepoznavne tirnice. Vijoličasti nizajo odlične rezultate, so že dolgo časa neporaženi in vodijo na lestvici Prve lige Telekom Slovenije. Osvojili so naslov jesenskega prvaka, v soboto si bodo poskušali zagotoviti še prvo mesto pred zimskim odmorom.


Športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović je spregovoril o tem, kaj se je spremenilo v Ljudskem vrtu, hkrati je poudaril tudi to, kaj je bilo ključno pri preobrazbi na bolje. "Ključnega pomena je bil nedvomno povratek Darka Milaniča, ki je tudi tvorec šampionskega Maribora v novejšem obdobju," je strokovnjaka iz Izole pohvalil Zahović.

Prvi mož Štajercev je nato nadaljeval: "Ni naključje, da je klub popeljal do 10 lovorik, kar je največ, ki jih ima kdo izmed trenerjev. To je treba spoštovati in je na nivoju Marcosa Tavaresa. Kar je naš kapetan igralsko, je Darko Milanič trenersko. Ante Šimundža je združil oboje, igralsko zgodbo z vsemi goli, deležem pri uspehih in trenersko, ko je nadgradil Milaničevo delo ter popeljal moštvo do Lige prvakov. Z Ligo prvakov in z osvojenimi trofejami je še Bojan Prašnikar trenersko v tem rangu. To so legende Maribora, tako na klopi in na igrišču, z vsem dolžnim spoštovanjem do ostalih, ki so prispevali svoj delež. Z zdajšnjim trenerjem smo se vrnili na tiste tirnice, po katerih je Maribor prišel do največjih uspehov. Z ogromno fanatizma, odrekanja. Kvantitativne treninge smo spremenili v kvalitetne. Pripadnost klubu smo spravili na tisto raven, ki si jo klub zasluži. Pripadnost ni udarjanje po prsih, ampak se v vsakem trenutku žrtvovati za klub in delati, kar klub potrebuje. Pri delovanju v našem prostoru, s temi finančnimi sredstvi, ki praktično ne obstajajo, moraš vedeti, kaj potrebuje klub in se temu prilagoditi. Prilagodiš pa se, tako da ne gledaš svojega osebnega, ampak klubski uspeh. Navzven to ni opazno, je pa z rezultati. Kdor ni v klubskem vsakdanjiku, to težko razume."

Članki iz rubrike