Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
47 12.01.2017 08:05:34

Nekdanji ljubljenec Maribora ostro proti Zahoviću: Nimam stikov z njim, upam, da bo tako ostalo!

Športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović je pač človek, ki ljudi ne pusti ravnodušnih. V njih vzbuja dve najmočnejši čustvi: bodisi ljubezen bodisi sovraštvo. Tako je tudi pri (nekdanjih) nogometaših Maribora. In eden izmed nekdanjih ljubljencev Ljudskega vrta je sprožil nekaj ostrih puščic v smeri športnega direktorja trinajstkratnih državnih prvakov.

V Mariboru je doživel nekatere najbolj blesteče trenutke svoje kariere, a tudi nekatere precej nizke. Dalibor Volaš je vijoličasti dres nosil v treh različnih obdobjih, navijači pa so ga imeli precej radi zaradi številnih golov, ki jih je dosegel.

A robustni napadalec, ki bo februarja dopolnil 30 let, se s trinajstkratnimi državnimi prvaki ni razšel na najlepši način, premeščen je bil v B ekipo in skorajda izgnan iz štajerske prestolnice, čeprav je še nekaj mesecev nazaj mreže tresel kot za šalo.

volas dw
Drago Wernig - TAKA

"Res je, nikoli nisem bil v ospredju, ampak se nisem počutil zapostavljenega. Vedel sem, da je Tavares glavni, kar kapetan kaže tudi s svojimi igrami. Vsi ga imajo radi. V drugem delu sezone 2014/15 sem igral dobro, v prvenstvu dal deset golov, poleti sem pričakoval, da sem lahko med glavnimi igralci, tudi počutil sem se tako. Navijači so me imeli radi, razočaran pa sem bil predvsem zaradi tega, kar se je dogajalo na koncu, nisem si želel, da bi se tako razšli," se je v intervjuju za revijo Ekipe SN spomnil svoje zadnje avanture v Ljudskem vrtu zdajšnji nogometaš Celja.

"Boli način, na katerega smo se razšli ... Ko se ti zgodi taka stvar, začne človek razmišljati, zakaj je do tega sploh prišlo. Raje bi videl, da bi mi nekdo rekel, da ne računajo name, segli bi si v roke in šli vsak svojo pot. Tega ni bilo, a tako je," je Volaš pokomentiral, kako se je praktično čez noč iz izjemno pomembnega nogometaša vijoličastih prelevil v 'višek'.

volas
Drago Wernig - TAKA

Na vprašanje, na kakšen način se je razšel z Zlatkom Zahovićem, ki ga je ne nazadnje trikrat pripeljal v klub, je odgovoril: "Na nikakršen, odtlej nisva več v stiku in mislim, da bo tako ostalo. Nobene želje nimam, da bi bilo drugače."

Iz besed nekdanjega nogometaša Maribora se lahko razbere precejšnja jeza, razočaranje (kakorkoli pač hočete) nad športnim direktorjem vijoličastih. Volaš pa je odkrito odgovoril tudi na vprašanje, kako je videl spor med Agimom Ibraimijem in Zlatkom Zahovićem: "Te stvari me niso presenetile. Kar zadeva SMS-e, jaz nisem nikoli dobil česa takega. Je pa Ibraimi moj dober prijatelj, poznam ga, vem, da ima prav, in sem na njegovi strani. Vem, kakšen je, gre za res načelnega človeka. Ne pije alkohola, ob peti uri zjutraj vstaja, da gre molit, to so samo nekatere stvari, s katerimi vam lahko orišem, kakšen je."

Članki iz rubrike