Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
62 13.01.2017 17:14:23

Zahović: Mariboru bo hvaležen celoten slovenski nogomet

Drago Wernig - TAKA
S pripravami so v četrtek začeli tudi pri vodilnem moštvu PLTS Mariboru.

Igralci so na prvi trening prišli dobro pripravljeno, kar je bil razlog za zadovoljstvo tudi pri športnem direktorju vijoličastih Zlatku Zahoviću. "Vsi smo bili željni novih izzivov, mi v klubu in igralci. Počitek je bil dolg, z veseljem pa lahko ob vrnitvi ekipe ugotovimo, da so vsi izpolnili trenerjeve programe med premorom. Ko igralci pridejo tako motivirani na prvi trening, je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi klubu. Proti drugemu delu prvenstva gledamo z optimizmom. Fantje verjamejo vase, v ekipo. Dolgo smo skupaj, imamo avtomatizme in ne dvomim, da nas čaka uspešno obdobje,” je za spletno stran trinajstkratnega slovenskega prvaka povedal nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste.

Prve vadbe v tem koledarskem letu se je udeležilo 27 igralcev, med njimi ni bilo mogoče opaziti nobenega novega obraza, toda to ne pomeni, da v Mariboru v naslednjih dneh ne gre pričakovati kakšnega novinca. "Vedno se lahko kaj zgodi, a to ni naš cilj. Ta ekipa ima v svojem opisu: trikrat ligo Europa, enkrat ligo prvakov, 14 osvojenih lovorik v zadnjih desetih letih. Ob tem je klub ves čas ogromno vlagal v naše mlade fante, velike okrepitve so že med nami. Celar, Štor, Ogrinec, Hodžić in Uskoković so top talenti, ne le v slovenskem prostoru. Zakaj ne bi namenili priložnosti našim mladim igralcem? Mariboru bo za takšno usmeritev lahko hvaležen celoten slovenski nogomet. Kupovati zaradi kupovanja ni naš namen. Mi kupujemo z delom. Ni razloga, da bi pripeljali pet, šest igralcev, samo z namenom, da bi delali spremembe. Pri kadrovanju za prihodnje obdobje ne smemo pozabiti naših obetavnih igralcev Kramariča, Vukliševića, ki sta na posodi v Krškem, ali Hajrića in preostale v ekipi B, ki so ves čas v profesionalnem ritmu. Rešitve bomo poiskali znotraj kluba, imamo jih dovolj."



Za zdaj se je zgodil en odhod, od Ljudskega vrta se je poslovil Erik Janža, ki bo kariero nadalejval v štirikratnem in hkrati tudi aktualnem češkem prvaku Viktorii iz Plzna. Janža je novemu klubu obljubil štiriinpolletno zvestobo, ta pa je v zameno Mariboru plačal okoli 750 tisoč evrov odškodnine. Z njegovim odhodom je nastala praznina na levi strani branilske vrste, a v Mariboru imajo rešitev tudi za to. “Na tem položaju imamo igralca, s katerim smo igrali ligo prvakov, prezimili v ligi Europa, osvajali trofeje. Mitja Viler pri tridesetih ni star, ima naše popolno zaupanje in bo spadal med naše največje okrepitve v spomladanskem delu. Šel je skozi fazo, ki jo lahko prestane vsak igralec. V naših okvirjih ne vidim nikogar, ki bi ga lahko pripeljali in bi igral namesto Vilerja. Ob tem lahko Mitja z dragocenimi izkušnjami vzgaja kakšnega izmed mlajših igralcev, ki bodo dobili priložnost."

Za konec je športni direktor na kratko skušal pomiriti še vse, ki jih zanima, kakšna je situacija v klubu, in poudaril, da je stanje pozitivno, stabilno. "Vsi, ki jih morda skrbi o klubski situaciji, bodo že na prvi prvenstveni tekmi videli, kdo je in kaj je Maribor. Klub ima ime in priimek, identiteto. Ta ni vidna le z lovorikami, ki jih imamo največ. In ne samo z mednarodnimi nastopi, po katerih je NK Maribor sinonim slovenskega nogometa. Naša obsesija niso lovorike, ampak delo. So pa lovorike posledica dobrega dela."

Članki iz rubrike