Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
39 16.01.2017 09:16:49

Nekdanji evropski prvak bi odpeljal Elekeja in Vodiška

alesfevzer.com
Lani je Olimpija v zimskem prestopnem roku s prodajama Andraža Šporarja Baslu in Ezekiela Hentyja moskovski Lokomotivi zaslužila več kot osem milijonov evrov, letos še ni bilo prestopa, s katerim bi zmaji občutno izboljšali stanje na svojem bančnem računu. A nihče ne trdi, da ga ne bo.

Da ima Olimpija v rokavu kar nekaj asov, s katerimi bi lahko dobro zaslužila, ni nikakršnega dvoma. Okoli Mihe Zajca se že nekaj časa smuka nemalo tujih klubov, ponudbe od drugod naj bi imeli na mizi Leon Benko, Etien Velikonja in Rok Kronaveter, že nekaj časa se šušlja, da bi slovensko prestolnico kmalu lahko zapustil Blessing Eleke, morda še največji dragulj je kakopak mladi vratar Rok Vodišek.

Nigerijec je med dopustom v rodni domovini na glas razpredal o tem, da se zanj zanimajo klubi iz Nemčije in Turčije, Vodišek je bil tarča uglednih klubov, še preden je sploh debitiral v članski ekipi. Predlansko poletje so ga želeli Atalanta, Salzburg in Anderlecht, toda Olimpija je močno napela mišice in ga s profesionalno pogodbo uspela zadržati v Ljubljani. Potem ko se je prebil v prvo ekipo zeleno-belih in na prvoligaških zelenicah postregel tudi s kar nekaj dobrimi predstavami, mu je cena kakopak zrasla, hkrati se je še povečalo zanimanje zanj. Ko bo odšel, bo skoraj zagotovo za zajetno odškodnino, tudi Elekeja Milan Mandarić ne bo za drobiž izpustil iz rok.

Ne nazadnje je pred letom dni zanj odštel več kot 800.000 evrov, ob odhodu bo zanj zagotovo zahteval vsaj dvakrat toliko. Dejstvo je sicer, da si nekdanji član Gorice z igrami v preteklih mesecih ni kaj prida dvignil cene, kljub temu pa so številni v šele 20-letnem nogometašu prepoznali dovolj veliko potenciala, da že trkajo na vrata Olimpije.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike