Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
35 20.01.2017 08:19:32

Temnopolti kandidat za Srečka Katanca?

Nikola Miljković
Če ne bo prišlo do kakšnega nepričakovanega zapleta, se bo Olimpijin tujec v drugi del sezone 2016/17 podal kot – Slovenec. Napadalec je po letu dni čakanja na odgovor tik pred tem, da prejme novo državljanstvo.

Bilo je v sredo zvečer, 30. marca pred 12 leti. V celjski Areni Petrol se je zbralo 8000 gledalcev, ki so pričakovali, da bo Slovenija v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2006 premagala Belorusijo in ostala v igri za nastop na zaključnem turnirju v Nemčiji. Toda četi selektorja Branka Oblaka ni šlo vse po načrtih. Po 90 minutah čvrste in za oko ne preveč lepe tekme je namreč prišla le do točke, končalo se je z 1:1. Pa vendarle je obračun ostal zapisan v zgodovino slovenskega reprezentančnega nogometa.

Prvič – in dejansko zadnjič – se je namreč pripetilo, da se je v dresu s slovenskim grbom med strelce vpisal naturalizirani nogometaš. Ta čast je pripadla Aleksandru Rodiću, ki se je leta 1979 rodil v Kozarski Dubici v srbskem delu Bosne in Hercegovine, v Slovenijo pa prišel leta 2002, ko je podpisal za Gorico. Z dobrimi igrami v slovenski ligi je nase opozoril tudi Oblaka, ta je predlagal, da bi fantu poskusili priskrbeti državljanstvo, dejansko se je to nato tudi zgodilo.

Skoraj natanko 12 let po tistem Rodićevem zadetku v Celju in nekaj let po tem, ko je potni list prejel tudi legendarni kapetan Maribora Marcos Tavares, ki pa ga vendarle ne moremo enačiti z omenjenim napadalcem iz BiH (o tem, zakaj tako, v tiskani izdaji), bo do slovenskega državljanstva očitno prišel naslednji tuji nogometaš, ki nastopa na naših tleh.

Kot smo izvedeli, je bil že pred letom dni vložen zahtevek za dodelitev državljanstva Blessingu Elekeju, po naših informacijah je slednji pred dnevi tudi dejansko prejel zeleno luč. Zdaj naj bi morali ustrezni organi le še do konca izpeljati celoten administrativni postopek ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike