sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

jb
jb
26 07.02.2017 18:59:07

To so razlogi, zakaj je moral Etien Velikonja oditi iz ljubljanske Olimpije

Nikola Miljković
Čeprav je v Turčiji debitiral z golom, pri Olimpiji vztrajajo, da ne obžalujejo odhoda Etiena Velikonje. Tudi zato, ker je eden od napadalcev pač moral stran.

Nekaj dni pred nogometaši Olimpije se je v Turčijo podal tudi Etien Velikonja. Sicer ne, da bi se tam v tednu, dveh kar najbolje pripravil na drugi del sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije, ampak zato, da bi ostal kar najdlje. Pol leta zagotovo, po možnosti še kakšno sezono več. Primorec danes že razmišlja kot novi nogometaš Genclerbirligija, novo pustolovščino pa je začel naravnost sanjsko. Že ob debiju v dresu kluba iz Ankare se je vpisal med strelce, nad njim je bil storjen tudi prekršek za enajstmetrovko. Toda ali je bilo to dovolj za takojšnje obžalovanje med vodilnimi ljudmi Olimpije? Ne, zagotovo ne. Ti vztrajajo, da je bil odhod najboljša možna rešitev za obe strani, hkrati sta tako Milan Mandarić kot predvsem Ranko Stojić pojasnila, zakaj sta Velikonjo prečrtala, in to že po pol leta v slovenski prestolnici.


"Preden je Velikonja prišel k nam, je v drugi belgijski ligi že res zabil 24 golov. Uspelo mu je, ker je dovolj kvalitete za to. Ampak pri nas je bilo drugače. Videli ste, da v prvem delu sezone velikokrat ni igral na svoji najmočnejši poziciji, toda na krilu ni bil učinkovit. V bistvu od njega sploh ni bilo nikakršnega učinka, sploh glede na individualno kakovost, ki jo premore. No, ampak to je bila tudi naša krivda, ker pač ni igral tam, kjer je najmočnejši. Za kar nekaj nogometašev bi lahko to rekli ..." je Milan Mandarić nekako razdelil krivdo za skromen prispevek nekdanjega napadalca Maribora, športni direktor Ranko Stojić pa je še nekoliko temeljiteje pojasnil razloge prestopa, s katerim naj bi Olimpija zaslužila slabih 400 tisoč evrov.

"Vsi smo videli, kako je Velikonja debitiral v Turčiji. Z golom in priigrano enajstmetrovko. Njegove individualne sposobnosti nikdar niso bile vprašljive, še enkrat pa bom ponovil, kar sem povedal že ničkolikokrat: jeseni smo imeli na nekaterih položajih občutno preveč nogometašev. To velja tudi za mesto centralnega napadalca, kjer so bili kar štirje. Logično je torej bilo, da mora nekdo oditi, do zadnjega pa smo kolebali med Velikonjo in Leonom Benkom...  Slednjemu smo poiskali dober klub z zelo dobro pogodbo, a ni želel oditi tja. Prav tako je precej težje prodati nekoga, ki je star 33 let, kot pa 28-letnika. Toda eden je moral oditi in to je edini razlog, zakaj je šel Velikonja. Ne moremo imeti kar štirih centralnih napadalcev, sploh ob takšnih plačah. In to ne glede na posamično kakovost. Ampak da ne bo pomote, slednjo premorejo tudi tisti, ki so ostali. Boste videli," je razpredal Stojić in hkrati razkril zanimivost, da so se pri Genclerbirligiju za Velikonjo odločili, čeprav so že nameravali pripeljati nekoga drugega: "Brazilec je bil tik pred podpisom pogodbe z njimi, pa so se na koncu vseeno raje odločili za Velikonjo. Tako rekoč v enem dnevu, in sicer na podlagi jamstva, ki smo jim ga dali. To pomeni, da bodo imeli v tem odličnem klubu v prihodnje vrata odprta tudi drugi igralci Olimpije."

X
 Slednjemu smo poiskali dober klub z zelo dobro pogodbo, a ni želel oditi tja. Prav tako je precej težje prodati nekoga, ki je star 33 let, kot pa 28-letnika. Toda eden je moral oditi in to je edini razlog, zakaj je šel Velikonja. Ne moremo imeti kar štirih centralnih napadalcev, sploh ob takšnih plačah. In to ne glede na posamično kakovost. Ampak da ne bo pomote, slednjo premorejo tudi tisti, ki so ostali. Boste videli,« je razpredal Stojić in hkrati razkril zanimivost, da so se pri Genclerbirligiju za Velikonjo odločili, čeprav so že nameravali pripeljati nekoga drugega: »Brazilec je bil tik pred podpisom pogodbe z njimi, pa so se na koncu vseeno raje odločili za Velikonjo. Tako rekoč v enem dnevu, in sicer na podlagi jamstva, ki smo jim ga dali. To pomeni, da bodo imeli v tem odličnem klubu v prihodnje vrata odprta tudi drugi igralci Olimpije.«

Članki iz rubrike