Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
34 15.02.2017 08:55:24

Prašnikar: (Ne)normalno kadrovanje Maribora in Olimpije

Bojan Prašnikar upa, da se bo slovenska reprezentanca hitro pobrala po slabi predstavi proti Škotom.
Arsen Perić
Bojan Prašnikar je prav gotovo eden od najbolj podrobnih opazovalcev slovenskega prvoligaškega prizorišča. Je stalen gost na tribunah in ima odličen vpogled v dogajanja, pogosto tudi v zakulisna. In ima svoje mnenje, ki ga je v nasprotju z marsikom pripravljen povedati na glas.

NZS je 15. decembra lani dobila novega prvega moža. Aleksandra Čeferina je nasledil Radenko Mijatović, krovna organizacija je na volilni skupščini dobila tudi nove podpredsednike. A ne štirih, kot je bilo predvideno, ampak zgolj tri, delegati na Brdu pri Kranju so izvolili Milana Jarca, Danila Kacijana in Francija Zavrla. Bojan Prašnikar in Stanko Glažar sta dobila enako število glasov, zato je bil potreben drugi krog, ki prav tako ni postregel z odločitvijo (15-15), zato se bo boj med nekdanjim selektorjem slovenske izbrane vrste in predsednikom MNZ Ptuj nadaljeval in razpletel na naslednji redni skupščini; zgodila se bo aprila.

"V trenerski organizaciji smo prišli do spoznanja, da bi bilo smotrno nastopiti na volitvah z namenom, da bi poskušali po strokovni plati vplivati na dogajanja na zvezi in predvsem v nogometu nasploh. Želimo vplivati na dejanja in posledice na igrišču, kar je ključnega pomena. Zgodbo želimo zasukati v pozitivno smer, na igrišču lahko kaj opravi le stroka. Mislim, da je to logično, normalno," pravi 63-letni strokovnjak iz Šmartnega ob Paki, ki glede aktualnega trenutka najpomembnejše postranske stvari na svetu na sončni strani Alp ni ravno optimističen. Ali še bolje, je precej črnogled, tudi dogajanja v prestopnem roku so pri nekdanjem selektorju slovenske izbrane vrste pustila slab priokus.

"Pred časom sem napovedal, kaj se bo zgodilo, in zdaj se to tudi dogaja. V slovenskem prostoru med klubi tako rekoč nimamo prestopa, k nam pa zdaj že prihajajo tudi igralci iz četrte hrvaške lige. Vsak, ki pride od drugod, zasede prostor enemu domačemu fantu in dejstvo je, da nam teh počasi že zmanjkuje. To je velik problem, s katerim se je nedvomno treba soočiti," opozarja Bojan Prašnikar in se v nadaljevanju lotil kadrovanja večnih tekmecev.

POGOVOR Z BOJANOM PRAŠNIKARJEM SI LAHKO V CELOTI PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike