atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
1 15.02.2017 10:32:31

Branilec Olimpije po koncu sezone v serie A?

Olimpija Ljubljana
alesfevzer.com
Nemanja Mitrović lanskega maja nikdar ne bo pozabil. Nogometni svet mu je ležal pred nogami: Olimpiji je pomagal do prvega naslova državnega prvaka po dolgih 21 letih, selektor Srečko Katanec mu je poslal vabilo v člansko reprezentanco, hkrati pa je bil tik pred sklenitvijo sanjskega prestopa v ugledno serie A. Vendar je udarila nesreča.

Naslov je bil že zagotovljen, pred nogometaši edinega ljubljanskega prvoligaša sta bila le še zadnja tekma z novomeško Krko in slavje, kakršnega prestolnica še ni videla. V tednu pred zadnjim dejanjem sezone 2015/16 je v taboru Olimpije kakopak vladalo sproščeno vzdušje, zagnanost na treningih je popustila, vsi so si oddahnili, ker je bila epska bitka za lovoriko zaključena v njihovo korist. Na treningih v Spodnji Šiški je z zelenice odmeval predvsem smeh, dobra volja je bila več kot očitna.

Do popoldanskih ur 18. maja, ko je med navidezno povsem normalnem ogrevanju mišic strašno počilo. Zadonelo je, kot da bi se strgala močno napeta vrv, takoj zatem so nogometaši obstali kot okameneli in z grozo v očeh opazovali soigralca, ki se je zvijal v bolečinah. Nemanja Mitrović je tik pred uresničitvijo večine nogometnih sanj utrpel eno od najhujših športnih poškodb. Strgal si je ahilovo tetivo, diagnoza pa je bila vse prej kot spodbudna: najprej operacija, nato od šest do osem mesecev okrevanja.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike