oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
31 22.02.2017 08:12:21

Veliki intervju - Damir Skomina: Navijam za Maribor? Naj povem, kako je! Moj vid? Vidim, da je Oražem začel športati ...

Najboljši delivec pravice v Sloveniji in vsekakor eden najboljših na svetu pravi, da ni najbolj zanimiv človek. No, dejstvo je, da Damir Skomina na svoj poklic gleda drugače kot nogometni navdušenci in v tem intervjuju je to dokazal z vsemi mogočimi pojasnili.

Ko sva se dogovarjala za intervju, ste rekli, da ste dolgočasni in nezanimivi za intervjuje. Zakaj tako mislite?

Zato, ker se mi zdi, da se ves čas ponavljam in da nimam več povedati prav veliko novega. Tudi zato sem v zadnjih mesecih, razen takoj po Euru, dal bolj malo intervjujev. Biti nogometni sodnik se mi ne zdi ravno super zanimiva stvar, o kateri bi bilo mogoče pisati iz dneva v dan. Je pa res, da je to služba, hobi, dejavnost, ki je pod drobnogledom, in zato smo zelo izpostavljeni.

Pravite, da zaradi službe, ki jo opravljate, niste najbolj zanimivi. A številni se z vami ne bi strinjali in bi rekli, da vas ravno to, da ste nogometni sodnik, ki sodi največje slovenske in evropske tekme, dela zanimivega.

Dobro, to je stvar dojemanja. Saj pravim, zdi se mi, da se precej ponavljam, zato se dajanju intervjujev in ponavljanju raje izogibam.

Torej bomo tokrat poskusili biti malce manj dolgočasni in postaviti bolj zanimiva vprašanja.

Ne, ne, ne razumite me narobe. Kot sodnik moram vedno paziti, kaj povem in v kakšnem kontekstu. Zadevo, ki je danes v medijih, se lahko uporabi tudi čez 10 let, zato ti lahko intervjuji kot takšni prinesejo marsikatero težavo. Tudi zato se jim izogibam oziroma vidim, da mi to ne prinaša prav veliko koristi.

Če začneva pri vaši zadnji tekmi, sodili ste v osmini finala lige prvakov, na Santiagu Bernabeu ste delili pravico na tekmi med Realom in Napolijem. Kako ste videli tekmo, kako ste zadovoljni s sojenjem?

Takole je ...

CELOTEN INTERVJU Z DAMIRJEM SKOMINO SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN ALI PA NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Značke: skomina, maribor, olimpija

Članki iz rubrike