volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
77 26.02.2017 12:27:59

Kakšna bo kazen? Pretepi, droga in povzročitev telesne poškodbe

Grega Wernig
Varnostniki in policisti so imeli pred, med in po derbiju obilo dela.

Večni slovenski nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo je spet minil v naelektrenem vzdušju in neprimernem vedenju navijačev. Nekaj je bilo pretepov, veliko pirotehnike, med tekmo jo je skupil 22-letni domači navijač, katerega je po eksploziji pirotehničnega sredstva delček plastičnega stola zadel v desno oko.

Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Stopnja njegove poškodbe še ni znana.

Med tekmo so policisti trem navijačem Olimpije zasegli pirotehnične izdelke, dva od njiju sta bakli tudi aktivirala. Vsem trem bodo izdane odločbe o prekršku po hitrem postopku. Zoper enega mladoletnika, ki so ga na podlagi določil zakona o prekrških tudi pridržali, pa bodo podali obdolžilni predlog, ker se je na javnem kraju nedostojno vedel, se pretepal in ni upošteval zakonitih ukazov policistov.



Še dvema navijačema Olimpije so policisti izdali plačilna naloga. Prvemu, ker ni upošteval ukazov policistov, drugemu pa ker se je na javnem kraju pretepal in prav tako ni upošteval ukazov policistov. Enemu navijaču Olimpije pa so policisti zasegli plastično vrečko z belim prahom, vrečko s posušenimi rastlinskimi delci in ročno zvito cigareto, za kar sumijo, da so prepovedane droge. Tudi njemu bo izdana odločba o prekršku po hitrem postopku.

Policisti so na tekmi izsledili tudi 33-letnega Mariborčana, navijača Viol, ki ima veljaven ukrep prepovedi udeležbe na športni prireditvi. Izdali so mu plačilni nalog. Organi reda pa bodo sestavili še dve poročili pristojnemu tožilstvu. Ob 19.30 sta otroka, stara 8 in 14 let, z lasersko svetilko svetila v helikopter slovenske policije. Ob tem sta nepremišljeno zaslepila pilota in kopilota, ki sta uporabljala naprave za nočno letenje, kar bi lahko imelo za vso posadko usodne posledice. Policisti zbirajo tudi obvestila o neznancu, ki je med tekmo na tribuni zahod odrinil varnostnika in zbežal med navijače Viol. Varnostnik se je ob tem lažje poškodoval.

Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev je tekmo glavni sodnik Damir Skomina tudi dvakrat prekinil. Iz tega izhaja, da organizator ni zagotovil vseh ukrepov, ki so mu bili določeni v dovoljenju, zato bo zoper njega izveden prekrškovni postopek zaradi kršitve 5. točke 1. odstavka 38. člena zakona o javnih zbiranjih.

Članki iz rubrike