Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

ro
ro
11 28.02.2017 18:15:53

Ste opazili presenetljiv odziv Zlatka Zahovića takoj po derbiju?

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor vijoličastih je svojemu sinu po zmagi nad Olimpijo privoščil prav posebno veselje.

Zlatko Zahović je bil na večnem derbiju znova ob trenerju. Njegova prisotnost na klopi vedno razkriva pomembnost dvoboja, prav tako kot tudi njegovo vedenje. Športni direktor je bil vseskozi "v tekmi", po zmagi zadovoljstva ni skrival, nadvse zanimiv je bil tudi odziv po zadnjem pisku Damirja Skomine. In za marsikoga tudi nekoliko presenetljiv. Ste ga opazili? Nemudoma je odhitel do stare zahodne tribune, vzel v naročje najmlajšo hčerko, jo odnesel na igralno površino, in na ta način omogočil edinemu strelcu vročega obračuna, da se je velikega trenutka in pomembne zmage veselil s svojo sestrico,s katero sta izjemno povezana.

derbi dw
Drago Wernig - TAKA
"Vtisi z igrišča so pozitivni. Derbi je vedno zanimiv, tokrat pa je bilo treba upoštevati tudi specifičnost prve tekme v sezoni, ko si težko v optimalni formi. Ob tem smo bili pod večjim pritiskom, saj te na domačem igrišču navijači, razumljivo, ponesejo k napadalnejši igri. Kar smo prikazali, je bilo dovolj za zmago, formo pa bomo še dvigovali. Ni dvoma, da lahko igramo veliko boljše, in sčasoma tudi bomo. Opazno je bilo, da je derbi prinesel povečan pritisk, a tega smo vajeni. Fantje vedo, kako se obnašati v takšnih trenutkih. To so tiste dragocene izkušnje z evropskega tekmovanja," se je na dogajanje na zelenici Ljudskega vrta ozrl Zlatko Zahović.

BILE SO DOLOČENE PASTI

Vijoličasti so zdaj sami na vrhu lestvice s tremi točkami naskoka, toda v bistvu so štiri. Z zmago so si namreč že zagotovili boljši izkupiček v medsebojnih dvobojih z Olimpijo, ki je odločilnega pomena v primeru enakega števila na koncu prvenstva. Mariborčani so v dozdajšnjih treh obračunih slavili dvakrat, en derbi se je končal brez zmagovalca. "Pri tekmecih so bile določene pasti zaradi močno spremenjene ekipe, zato smo si tudi v živo ogledali vse njihove pripravljalne tekme in jih temeljito analizirali. Strokovno vodstvo si zasluži pohvale za pripravo tekme, za zastavljen načrt. Razumem, da nekateri zelo površno gledajo na nogomet. Tisti, ki smo toliko tega doživeli na igrišču, pa izhajamo iz svojih spoznanj. V derbijih so tehnične napake dovoljene, taktične nikakor ne. In to se nam ni zgodilo. Statistika medsebojnih dvobojev z Olimpijo pove vse in ni naključno takšna, kot je. Kdor je izkusil veliko nogometno sceno, ve, o čem govorim," poudarja športni direktor trinajstkratnih prvakov, ki se je dotaknil tudi "dvanajstega igralca": "Moramo se zahvaliti navijačem za podporo, pomenili so tisto dodatno energijo, ki jo je ekipa potrebovala. In odziv ekipe je bil pravi. Bili smo organizirani, dovolj potrpežljivi, prepričani o svojih zmožnostih. Maribor vedno lahko zabije gol, v moštvu je dovolj kreativnih igralcev. Imamo kvaliteto."

Članki iz rubrike