tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
1 28.02.2017 21:33:53

Koper: Nismo niti pomislili, da bi s sponzorskim denarjem odplačevali dolgove

Grega Wernig
Prvi mož koprskega prvoligaša Valter Valenčič poudarja, da očitki glavnega pokrovitelja ne držijo.

V koprskem prvoligašu in okrog njega še naprej ni miru. Potem ko so se strasti okrog prisilne poravnave vendarle nekoliko umirile, je udarila informacija, da je prvoligaš z Bonifike ostal brez glavnega pokrovitelja. Primorske novice so poročale, da se je uprava Luke Koper odločila predčasno prekiniti petletno pogodbo, ki je bila podpisana do 2018: "V Luki so pojasnili, da so se za prekinitev pogodbe odločili, ker je bil njihov sponzorski denar namenjen razvoju koprskega nogometa in s tem dvigu ugleda Luke, ne pa plačevanju dolgov društva FC Koper upnikom."

Kozlički bi morali marca iz Luke dobiti naslednje nakazilo, a ga potemtakem ne bo, gre za zajetno finančno pogačo. Na račun kluba naj bi bilo vsako leto nakazanih 550 tisoč evrov, toda vodilni možje na Bonifiki puške še niso vrgli v koruzo. Ob prepričanju, da ni še nič dokončnega in da bodo denar imeli na voljo tudi v prihodnje.

"Nekateri mediji so v bližnji preteklosti poročali o neresnicah, zato se je zgodil nekakšen odziv. Luka hoče zaščititi svoje interese, mi seveda svoje. Pogodbe ne kršimo in z upravo že imamo dogovorjen sestanek. Pričakujemo, da bo vse v najlepšem redu," se je odzval predsednik kluba Valter Valenčič. V nadaljevanju je odgovoril tudi na očitke, da Luka ne želi, da se sponzorska sredstva uporabijo za povračilo dolgov. "Ravno za to se mi tudi borimo in ravno zaradi tega je uvedena prisilna poravnava, s katero želimo stabilizirati razmere. Nikoli nismo niti pomislili, da bi en sam evro sponzorskih sredstev porabili za plačilo dolgov. Nikoli. Namenjamo jih zgolj in samo za razvoj kluba."

Članki iz rubrike