nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
67 09.03.2017 14:28:00

Marijan Pušnik: Bolje to, kot doma igrati šah

Tit Košir
Olimpija je na tiskovni konferenci predstavila novega trenerja Marijana Pušnika.

Pravzaprav novega starega stratega, ki se po dobrem letu vrača na klop zmajev. "Situacija je zelo enostavna, prav nič komplicirana. To so normalne stvari, ki se dogajajo v športu. Ko se izgubi, je katastrofa, ko se zmaga, so vsi zmagovalci. Imamo dobro in slabo novico. Najprej slaba: skrenili smo s poti, ki smo si jo začrtali. Toda cilj ostaja isti. Dobra novica: vračamo se na staro pot s trenerjem, s katerim smo imeli dober, pozitiven, zmagovalni odnos. Zgodile so se stvari, ki se ne bi smele. Ampak važno je, da se je Marjan vrnil z željo, da pomaga in da bo del prave Olimpije. Zelo sem zadovoljen s tem. Upam, da bo s tem konec stresov," je dobrodošlico Pušniku zaželel predsednik Milan Mandarić.


Naslednji je spregovoril športni direktor Ranko Stojić: "Predsednik je vse povedal. Zahvalil bi se bivšemu trenerju Elsnerju za predano delo in korekten odnos. Maksimalno se je trudil, vedno je imel našo podporo, interno in medijsko. Take stvari se na žalost dogajajo. Bolj kot vse potrebujemo novo energijo. Če lahko koga označimo, da to energijo ima, je to Marijan Pušnik. Obljubljam mu maksimalno podporo od prvega dne."

In potem je besedo dobil Pušnik, ki je nazadnje vodil splitski Hajduk. "Zahvala predsedniku in direktorju za izkazano zaupanje. Vem, da je ogromno vprašanj, zakaj mi je tega treba. Odgovor je čisto enostaven: izziv je voditi državnega prvaka, to je bolje kot doma igrati šah. Moja prva zgodba ni bila zaključena, želel sem si to opraviti do konca. To ne pomeni, da bo zdaj vse idealno, a tisto, kar smo se dogovorili, mi zadostuje. To je samostojnost pri delu na igrišču, pri izbiri igralcev. Vem, da se pojavljajo dvomi, a to je prva stvar, ki sva se jo s predsednikom dogovorila, sicer sploh ne bi prišel na pogovore. Cilj je samo en: da Olimpija igra čim boljši nogomet in temelji za to so dobri."

Članki iz rubrike