Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
6 12.03.2017 10:41:30

Čudovita gesta: Ljudski vrt pozdravil deklico, ki je na pomoč priskočil tudi Maribor (foto + video)

Drago Wernig - TAKA
Ljudski vrt je med polčasom sobotne tekme pozdravil tudi deklico Lano Beranič, ki je uspešno prestala operacijo v ZDA.

Ljudski vrt je med polčasom tekme Maribor - Aluminij s stoječim aplavzom pozdravil Lano Beranič. Deklica je bila januarja operirana v ZDA, uspešno opravila rehabilitacijo in se prav na dan tekme vrnila domov. Njena zgodba je zahtevala veliko vztrajnosti, potrpljenja, razpletla pa se je na najlepši možni način. Pogumna deklica po uspešni operaciji lahko hodi in je stopila tudi na zelenico mariborskega stadiona ter ob ganljivih trenutkih izzvala prav poseben aplavz.

Lana se je rodila s hudo deformacijo stopal. Imela je zaraščene prste in močno odebeljena stopala, pred operacijo pa je pri sedmih letih nosila čevlje številka 40, zaradi oblike stopala pa je potrebovala po meri narejeno obutev.

Za potrebe njene operacije je sredstva doniral tudi klub Maribor, široko srce pa so znova pokazali tudi najzvestejši navijači. Na pobudo Viol, katerih član je bil tudi Lanin oče, so bili zbrani prispevki v različnih oblikah. Prav tako pa so v akciji sodelovali tudi številni znani športniki, ki so prispevali drese ali rekvizite za dražbo.

Da bo Lana pomnila trenutek, ko bo prvič lahko obula običajno obutev, ji je klub podaril vijoličaste športne copate. V sodelovanju z dolgoletnim sponzorjem kluba pa so pripravili še eno darilo za Lano in njeno celotno družino. Akciji pomoči so se pridružile tudi Terme 3000, ki so podarile štiridnevni paket za družino Beranič v Moravskih Toplicah. V Termah 3000 izvajajo tako rehabilitacijo kot zdravljenje po težavah lokomotornega aparata in bivanje v Moravcih z učinki tamkajšnje termo-mineralne vode bo za Lano koristno v celotnem procesu rehabilitacije.

maribor dw 4
Drago Wernig - TAKA

Galerija

Članki iz rubrike