900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
22 12.03.2017 19:09:23

Po okusu Maribora: Nov polom Olimpije, velikanska razlika, navijaški incidenti

Grega Wernig
Nogometaši Domžal so v derbiju 24. kroga prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 1:0 (1:0) in ji prizadejali še tretji spomladanski poraz, po katerem imajo za večnimi tekmeci že zajeten zaostanek devetih točk.

Obdobje pretresov pri Olimpiji, ki je po kadrovskih rošadah med igralci v zimskem prestopnem roku ter po odhodu trenerja Luke Elsnerja po dveh krogih in dveh porazih na trenerski stolček spet postavila Marijana Pušnika, je na tekmi v Domžalah za zeleno-bele imelo le nujen cilj. Zmaga je bila v lovu za Mariborom pravzaprav nujna, saj bi sicer vijoličasti po treh zmagah v spomladanskem delu ušli že za devet točk. Tudi Domžalam pa bi tri točke prišle zelo prav, saj so domači nogometaši pomlad začeli z neodločenim izidom in porazom. Razplet tekme je pokazal, da Olimpija zdaj res zaostaja za Štajerci za devet točk, Domžalčani pa so se jim približali le na -3.

Novi-stari trener zmajev Pušnik je v prvo postavo vrnil Andraža Kirma in Roka Kronavetra. A v uvodnih minutah ljubljanska ekipa ni pokazala veliko, raven igre je bila podobna kot na uvodnih tekmah, neuigranost pa so Domžalčani hitro izkoristili. Že v prvi pravi domžalski akciji v deseti minuti je padel prvi gol. Domžalčani so izpeljali hiter protinapad. Jure Balkovec je žogo podal do Žana Majerja, ta pa naprej do Jana Repasa: slednji se je med tremi gostujočimi branilci dobro znašel in s strelom z roba kazenskega prostora premagal Nejca Vidmarja. V nadaljevanju je imela nekaj polpriložnosti tudi Olimpija, a ni bila nevarna, Blessing Eleke je meril prek gola, prav tako Kronaveter s prostega strela.

bakle gw
Grega Wernig

Gostujoči organizirani navijači, ki so že pred tem z vzklikanjem izrazili svoje mnenje o športnem direktorju aktualnih prvakov Ranku Stojiću, trenerju Marijanu Pušniku in Roku Kronavetru, so po pol ure tekme poskrbeli še za krajšo prekinitev zaradi pirotehnike.


Po njej so domači v 37. minuti že skorajda prišli do najstrožje kazni; v dvoboju  Alena Ožbolta inKenana Bajrića je prvi padel, sodnik Rade Obrenović je sprva že pokazal na belo točko, a je po posredovanju sodnika za vrati spremenil odločitev. Ob koncu prvega dela pa je zapretila tudi gostujoča zasedba, ko je Kirm uspešno izigral domačo obrambo in podal v sredino, kjer pa Kingsley Boateng ni bil najbolj spreten.

bajric ozbollt gw
Grega Wernig
Gostje so skušali v drugi polčas prenesti zalet iz zadnjega dela prvega polčasa; imeli so sicer premoč v akcijah in posesti, ne pa tudi dobrih končnih akcij. Tako domači vratar Dejan Milić ni imel veliko dela, še najbolj sta ga razgibala Leon Benko in Boateng z akcijama v 65. in 75. minuti. Že pred tem so imeli novo priložnost domači, ki bi z drugim golom zapečatili usodo neprepričljivih gostov, toda v akciji iz 62. minute je vratar Vidmar dvakrat ostal nepremagan, potem ko je po prvem strelu Majerja do žoge prišel še Repas.

tribuna gw
Grega Wernig
Novo zaključno žogo za zmago so imeli domači v 83. minuti, spet so imeli dva strela proti Vidmarju, spet pa nista bila uspešna ne Balkovec ne Luka Žinko, ki je bil nenatančen s 16 metrov. Po akciji Elekeja se je ob prekršku ljubljanskega napadalca v 87. minuti lažje poškodoval vratar Milič, ki pa je nadaljeval dvoboj. Domžalčani so brez večjih težav nadzorovali tekmo in ubranili pomembno zmago, zadnji priložnosti za goste je imel že v sodnikovem dodatku Kronaveter, ostalo pa je pri 1:0.

V naslednjem krogu bodo Domžalčani 18. marca gostovali v Gorici, Olimpija bo dan pozneje gostila Koper.



Domžale – Olimpija 1:0 (1:0)

Domžale - Stadion Športni park. 3500 gledalcev. Glavni sodnik: Rade Obrenović /Ljubljana).

Strelec: 1:0 Repas (10).

Domžale: Milić, Repas, Širok, Halilović, Blažič, Balkovec, Ožbolt (od 82. Žužek), Majer (od 67. Firer), Žinko, Husmani, Batrović (od 58. Volarič).

Olimpija: Vidmar, Klinar, Cretu (od 59. Benko), Kronaveter, Eleke, Kirm (od 71. Kirm), Boateng (od 86. Tijanić), Ilić, Mitrović, Bajrić, Štiglec.

Rumena kartona: Volarič; Kirm.

Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike