Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 12.03.2017 21:36:09

Osupljiva Zahovićeva statistika v boju za najboljšega strelca z Glavino

Drago Wernig - TAKA
V nadaljevanju sezone se obeta nadvse zanimiv dvoboj za naziv strelskega kralja.

Luka Zahović in Dominik Glavina sta neustavljiva! Napadalca Maribora in Rudarja iz Velenja sta se v tem letu med strelce vpisala na prav vsaki od odigranih tekem. Ko udari eden, mu drugi ne ostane dolgo dolžan. Tako je bilo tudi v soboto, ko je Glavina zatresel mrežo Gorice in sam prevzel vodstvo na lestvici najboljši strelcev Prve lige Telekom Slovenije, toda že nekaj ur kasneje se mu je tam spet pridružil tudi sin legendarnega Zlatka Zahovića. Luka, ki za Maribor igra kot posojen s strani Heerenveena, a se na Nizozemsko ne bo več vrnil, je nasploh v izjemni formi, saj se je med strelce vpisal kar v vsakem od zadnjih sedmih krogov državnega prvenstva, kar je zares dosežek vreden vsega spoštovanja.

Tako Zahović kot tudi Glavina sta trenutno pri številki 14, glede na njun izjemen ritem doseganja zadetkov se zdi, da je lanska najboljša znamka resno ogrožena. V sezoni 2015/16 so si naziv kralja strelcev razdelili kar trije nogometaši. Andraž Šporar, Rok Kronaveter in Jean-Philippe Mendy so v polno merili po 17-krat, Zahović in Glavina torej potrebujeta še vsak po štiri zadetke, da bosta presegla dosežek lani najbolj strelsko navdahnjenih napadalcev.

glavina af
alesfevzer.com
To, da sta na vrhu lestvice strelcev Zahović in Glavina, je za marsikoga veliko presenečenje, pred začetkom sezone ga ni bilo junaka, ki bi si upal staviti nanju. Ne nazadnje se je Zahović k Mariboru vrnil šele ob koncu avgusta, zato je tudi odigral manj tekem kot številni drugi. Prav tako je njegova statistika toliko osupljivejša, za 14 zadetkov je namreč potreboval vsega 17 nastopov. Štiriindvajsetletni Glavina, ki je pred prihodom v Slovenijo igral tudi v Izraelu za Beitar, sicer pa je produkt varaždinske nogometne šole, je odigral 23 tekem, med strelce pa se je vpisal na vseh tekmah v novem letu.

Skratka, vroče bo! V bitki za naslov prvaka mogoče ne tako zelo, v dvoboju za najboljšega strelca pač. Ali pa tudi Miran Burgić, z enajstimi zadetki prvi zasledovalec obeh, še ni rekel zadnje?

Članki iz rubrike