Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
69 14.03.2017 08:16:36

Prikriti dokazi o vplivu Stojićeve agencije na kadrovanje Olimpije: Novinca pod sinovim okriljem

Grega Wernig
Da menedžerski funkcionarji vse bolj obvladujejo slovenski klubski nogomet, je žal dejstvo, ki bi moralo še kako skrbeti. Prav tako tiste, ki jim ni vseeno za Olimpijo. Tudi v Ljubljani se namreč še naprej rišejo vzorci spornega menedžerskega vpliva na klub.

Ko je Milan Mandarić poleti 2015 na mestu predsednika Olimpije nasledil Izeta Rastoderja, je kot glavnega "operativca" v Ljubljano pripeljal Ranka Stojića. Prihod slednjega je v Sloveniji dvignil ogromno prahu, saj je nekdanji jugoslovanski reprezentančni vratar razvpiti funkcionar, ki ima za sabo milo rečeno sporno udejstvovanje v svetu nogometa. Kljub temu je imel Stojić bolj kot ne mir pri opravljanju svojega dela, ne nazadnje smo v našem časniku zapisali: "Sodili bomo na podlagi tukaj opravljenega dela."

Čeprav je bila Olimpija že v prvem letu Mandarićeve vladavine prvakinja, pa je bilo do danes kljub temu potegnjenih nemalo nerazumljivih, skoraj škodljivih potez, pod katere se je podpisal prav Stojić. Slednji je bil ne nazadnje odgovoren za zimsko prenovo Olimpije, ki pa je slednji vsaj za zdaj prinesla več gorja kot koristi. V Stožice je namreč prišlo ogromno nogometašev, ki so na papirju sicer obetali veliko, v praksi pa od njih nismo videli veliko. Morda bo nekoč drugače, a zdaj je že tako, da si je Olimpija v zgolj treh letošnjih krogih skoraj povsem zaprla vrata do novega naslova najboljšega kluba v državi.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike