Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
3 16.03.2017 10:11:44

Nekdanji trener Krškega prvič o svoji odstavitvi: Razumem interese, toda obstajajo meje

Drago Wernig - TAKA
Tomaž Petrovič je spregovoril prvič po prekinitvi sodelovanja z vodilnimi možmi kluba, ki domuje na stadionu Matije Gubca.

Po tretjem zaporednem spomladanskem porazu je bilo dogajanje pri aktualnih prvakih znova v središču pozornosti slovenske športne javnosti, toda nedeljo so vendarle zaznamovali tudi vodilni možje krškega prvoligaša, ki so se odločili za zamenjavo na trenerskem stolčku. Poteza, ki je vsekakor zelo, zelo presenetljiva, za marsikoga težko razumljiva, temu primerno je prekinitev sodelovanja s Tomažem Petrovičem tudi odmevala. Strokovnjak iz Brestanice je moral oditi, ker se njegovi in interesi vodstva kluba ter švicarskih vlagateljev niso ujemali. Nasledil ga je dozdajšnji vodja nogometne šole Rok Zorko.

V nedeljo so izginili še zadnji dvomi. Tudi v našem časopisu smo poročali, da je Tomaž Petrovič po domačem porazu s Celjani le še nekdanji trener Krškega, v ponedeljek dopoldne je sledila uradna potrditev. Ampak razplet dvoboja z grofi je bil pri odločitvi vodstva kluba najmanj pomemben. Ali še bolj natančno, sploh ni imel nikakršnega vpliva. Krivo je bilo nestrinjanje prvega moža stroke z nekaterimi željami oziroma navodili švicarskih vlagateljev o tem, kakšna naj bi bila podoba udarne enajsterice.

Zdaj že nekdanji strateg ekipe, ki je dodobra osvežila prvoligaško prizorišče, se je na začetku tedna zavil v molk, po dveh dnevih "osamitve" pa je bil pripravljen spregovoriti. In razkriti dogajanje, ki je privedlo do njegovega slovesa. "V zadnjem obdobju se je čutilo, da stanje v klubu ni več takšno, kot bi moralo biti. Ampak ne želim povedati nič slabega, za nami je lepo obdobje. Tudi za menoj, zato bi se v prvi vrsti rad zahvalil igralcem in jih pohvalil. Ta ekipa in tudi tiste prejšnje so v vsakem trenutku dajale maksimum, da so Krško dvignile na zdajšnjo raven. Seveda moram izpostaviti tudi gledalce, navijače, ki so bili vedno dvanajsti igralec ali celo še kaj več. Prav tako bi se rad zahvalil sodelavcem, ki so bili odlični, in vodstvu kluba. V končni fazi sem imel kar dolg staž, hkrati se zavedam, da je to profesionalizem. So takšni in drugačni interesi ter različni pogledi. In vse to razumem, vendar obstajajo tudi meje," je uvodoma povedal Tomaž Petrovič, ki ni tako naiven, da glede na razmere, ki so nastale v klubu, ne bi pričakoval, da bi se lahko pripetilo kaj takega.

CELOTEN POGOVOR S TOMAŽEM PETROVIČEM SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike