Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
28 16.03.2017 10:39:21

Stojić je dvakrat 'preživel'. Visi zdaj tretjič?

www.alesfevzer.com
Koliko časa še, Ranko Stojić? Tla pod nogami športnega direktorja Olimpije so vnovič sila nemirna, Milan Mandarić naj bi se po naših informacijah resno spogledoval s tem, da se mu še drugič v dobrem letu in pol zahvali za sodelovanje.

Če ste mislili, da bo po burnem preteklem tednu, ki je prinesel slovo Luke Elsnerja in vrnitev Marijana Pušnika, v Ljubljani zavladal mir, ste se močno ušteli. Že v kratkem se pri Olimpiji morda/menda obetajo naslednji tektonski premiki, včeraj se je po Ljubljani razširila vest o tem, da naj bi Milan Mandarić spet zagrabil za svojo že ničkolikokrat uporabljeno "sekiro za sekanje glav" in z njo že v kratkem vnovič zavihtel po zraku. Še drugič, odkar je v vlogi predsednika kluba iz slovenskega glavnega mesta, naj bi se bogati poslovnež iz Like resno spogledoval s tem, da bi odpustil Ranka Stojića!

Kot smo izvedeli iz zanesljivega vira, je bil Stojić zgolj v tem letu že kar dvakrat tik pred tem, da izgubi službo. Kljub vsemu mu je Mandarić obakrat prizanesel in mu dovolil, da je še naprej opravljal svoje delo. Toda katastrofalen uvod v tekmovalno leto 2017 naj bi v navezi z gromozanskim nezadovoljstvom navijačev sodu dokončno izbil dno. Stojić je bolj kot ne porabil večji del kredita, ki ga je imel pri Mandariću.

V treh različnih funkcijah
Spomnimo, Stojić se je k zmajem prvič preselil poleti 2015, ko je Mandarić na čelu Olimpije nasledil Izeta Rastoderja. Sprva je opravljal vlogo generalnega direktorja, malce kasneje se je usedel na stolček, rezerviran za športnega direktorja. Ljubezni med najvplivnejšima možema Olimpije je bilo prvič konec 20. aprila lani, tedaj ni skrival navdušenja nad naslovnico našega časnika, ko smo Stojićevo slovo pokomentirali z zapisom "Čistka za boljši jutri".

To naslovnico je Mandarić pred novinarji v zrak dvignil celo na tiskovni konferenci, na kateri je utemeljil svojo odločitev, ne glede na vse pa si je že nekaj mesecev kasneje premislil. Ko eksperiment z Nenadom Protego ni uspel, je 24. oktobra lani Mandarić osupnil slovensko športno javnost, ko je Stojića pripeljal nazaj v klub.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike