Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
16 17.03.2017 10:11:01

Kakšna bo lestvica? Kopru grozi odvzem točk!

Grega Wernig
Nad prvoligašem z Bonifike je tudi pravnomočno stekel postopek prisilne poravnave, ki odpira kar nekaj vprašanj.

Na Bonifiki so v pričakovanju nedeljskega gostovanja v prestolnici dočakali informacijo o tem, da je Višje sodišče v Ljubljani potrdilo sklep koprskega okrožnega sodišča o začetku postopka prisilne poravnave. Ta je zdaj pravnomočen, in kot je znano, poteka na predlog dolžnika oziroma FC Koper. Sodišče mu je hkrati naložilo, da mora v 15 dneh po vročitvi sklepa založiti predujem za stroške postopka prisilne poravnave v višini 27.866,02 evra, sicer bo sodišče ustavilo postopek prisilne poravnave in izdalo sklep o začetku stečajnega postopka. Za upravitelja je imenovalo Matijo Vičarja, ki opravlja naloge in pristojnosti prek pravnoorganizacijske oblike, vpisane v poslovni register.

Spomnimo, klub ponuja upnikom zmanjšanje navadnih terjatev za 95,5 odstotka, 25 odstotkov plačila preostalega dolga bi se odložilo za največ eno leto od pravnomočnosti potrjene prisilne poravnave, nadaljnjih 25 odstotkov za največ dve leti, preostalih 50 odstotkov pa za največ tri leta od pravnomočnosti potrjene prisilne poravnave, pri čemer se preostale navadne terjatve od začetka postopka prisilne poravnave do poteka roka za njihovo plačilo ne bi obrestovale. Bolj konkretno, upniki s skupno 3,7 milijona evrov navadnih terjatev lahko torej v treh letih pričakujejo poplačilo v višini 167.118 evrov.

V nogometnih kuloarjih  in še kje je že kar nekaj časa vroče vprašanje, kako bo postopek prisilne poravnave vplival na licenciranje. "To naj ne bi imelo nobenega pomena. Verjamem, da ga ne bi smelo imeti. Zdaj je seveda prednostna naloga v klubskih pisarnah ustrezno pripraviti vso zahtevano dokumentacijo in jo pravočasno oddati," pravi koprski predsednik Valter Valenčič. Klubi morajo na sedež krovne nogometne organizacije vlogo za pridobitev tekmovalne licence za prihodnjo sezono oddati do konca meseca.

Pričakovanje odločitve o tem, kakšna bo nadaljnja usoda koprskega prvoligaša, bo gotovo nadvse vznemirljivo, toda bolj ali manj je jasno, da na Bonifiki kazni ne bodo mogli uiti. V drugem odstavku 25. člena Disciplinskega pravilnika NZS namreč piše, "da se nogometnemu klubu lahko kazen izreče tudi, če je zanj oziroma povezano pravno osebo nogometnega kluba bil pravnomočno sprejet sklep o začetku postopka prisilne poravnave".

Pred tem 15. člen veleva, da je lahko kazen odvzema točk največ devet točk, v primeru prej omenjenega drugega odstavka 25. člena pravilnika pa največ 15 točk. Odvzete točke se ekipi odštejejo od točk, osvojenih v tekmovalnem letu, v katerem je storjen disciplinski prekršek. Če s takšnim odvzemom točk vzgojni namen kaznovanja glede na uvrstitev ekipe ne bi bil dosežen, se sme izreči kazen odvzema največ devetih točk, osvojenih v naslednjem tekmovalnem letu.

Članki iz rubrike