900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.03.2017 20:16:44

Šok terapija v Krškem uspela

Grega Wernig
Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah izgubili proti Krškemu z 0:2 (0:0).

* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Friš (Sladki Vrh) in Skok (Kidričevo).
* Strelca: 0:1 Mujan (49.), 0:2 Gatarić (90.).
* Kalcer: Andrić, Marinšek (od 53. Jazbec), Ejup, Karamatić, Kramarić (od 57. Kovačič), Cerar, Balić, Jakovljević (od 63. Nunić), Predragović (od 53. Jugovar), Krcić, Šipek.
* Krško: Zalokar, Šturm, Gorenc, Dušak (od 60. Pavić), Pušaver, Sadiković, Kovačić, Mujan, Škrbić, Gatarić, Mensah (od 81. Haljeta).
* Rumeni kartoni: Kramarić, Predragović, Karamatić; Dušak, Šturm, Kramarič, Sadiković.
* Rdeči karton: /.

Radomljani so na obeh jesenskih medsebojnih dvobojih s Krčani iztržili po točko, tokrat pa so ostali brez. Krško je kljub odsotnosti Filipa Dangubića, strelca zadnjih treh krških golov, z boljšo igro v drugem polčasu prišlo do dveh zadetkov, ki sta ga utrdila na osmem mestu. Radomljani, ki so bili predvsem v uvodu prvega polčasa zelo živahni in nekajkrat blizu zadetka, pa ostajajo pri zgolj eni zmagi ter trdno zasidrani na zadnjem mestu.


Uvod obračuna v domžalskem športnem parku je bil zelo razburljiv, ob kar nekaj priložnostih so domači kar dvakrat zatresli okvir vrat, enkrat vratnico (Leo Ejup v drugi minuti), enkrat prečko (Robi Jakovljevič v peti minuti), blizu zadetka pa je bil v peti minuti tudi Kristijan Šipek, čigar strel z glavo iz bližine je Marko Zalokar lepo obranil. Nadaljevanje je prineslo malo manj razburjenja, čeprav so domači v prvem polčasu zbrali kar osem strelov proti vratom.

V uvodu drugega polčasa pa so Krčani povedli s prvim strelom, ki so ga sprožili v okvir vrat. V 48. minuti je po dolgi podaji v kazenski prostor Jan Gorenc žogo z glavo oddal do Tončija Mujana, ki je z desetih metrov močno sprožil in matiral nemočnega Vjekoslava Andrića.

V 57. minuti bi kaj lahko bilo že 2:0, potem ko je Nikola Gatarić z desne strani kazenskega prostora žogo poslal mimo vratarja Andrića proti oddaljeni vratnici in jo - na njegovo žalost - tudi zadel. Ostalo je pri 1:0.

V nadaljevanju si ekipi dolgo nista pripravili pravih priložnosti, ob koncu tekme pa so piko na i pomembni zmagi postavili Krčani, ki so na levi strani odvzeli žogo domačim, hitro stekli v protinapad, žogo pa je na koncu v mrežo za končnih 2:0 pospravil Gatarić.

Radomljani bodo v 26. krogu 29. marca gostovali v Mariboru, Krčani pa dan prej v Kopru.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike