Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

jb
jb
11 21.03.2017 08:40:16

Še malo do vse prej kot magične meje: Blessing Eleke brez gola že več kot pol leta

www.alesfevzer.com
Na tekmi s Koprom je zapravil dve čudoviti priložnosti in vnovič dokazal, da je povsem izven strelske forme. Blessing Eleke je brez gola že celo večnost.

Letošnji novinci Olimpije v uvodnih 360 minutah leta 2017 niso pokazali kaj prida, enako pa velja tudi za prišleka, ki se je v Ljubljano preselil pred dobrim letom dni. Blessing Eleke je brez gola že zajetnih 916 minut.

V pol leta se je pri Olimpiji spremenilo marsikaj. Nenad Protega se je moral umakniti Ranku Stojiću, Marijan Pušnik je zamenjal Luko Elsnerja, odšla sta Miha Zajc in Antonio Delamea Mlinar ter še kdo, garderobo v Stožicah so zapolnili bolj kot ne neznani obrazi, navijači pa namesto hvalospevov vzklikajo precej bolj kritične napeve. Skratka, premiki so bili skorajda tektonski. Blessing Eleke pa je še vedno brez gola. Že 186 dni. Ali natančneje šest mesecev in pet dni. Torej več kot pol leta. Bolje rečeno 50,96 odstotka koledarskega leta. In kakopak: dolgo! Zelo dolgo.

Čeprav se je Nigerijec, ki je Olimpijo pozimi 2016 stal kar 800 tisoč evrov, kar ga uvršča na vrh lestvice najdražjih nakupov v zgodovini slovenskega državnega prvenstva, po menjavi na trenerski klopi vrnil v začetno enajsterico ljubljanskega kluba, strelskega posta na tekmah z Domžalami in Koprom ni uspel prekiniti.



NAZADNJE V MREŽO ALUMINIJA
Ob tem je še kako zanimivo, da 21-letnik sploh ni slabo startal v sezono 2016/17. Afriški napadalec je julija v razmiku zgolj desetih dni na treh tekmah zabil prav toliko golov. V polno je meril na obeh evropskih obračunih s Trenčinom, v drugem krogu PLTS je žogo poslal tudi v mrežo Radomelj. Toda v nadaljevanju se je nato veselil le še trikrat. V pokalu je premagal vratarja Turnišča, uspešen je bil ob zmagi nad Krškim, nazadnje pa se je med strelce vpisal 16. septembra lani, ko je zadel na obračunu z Aluminijem.

Potem se je zanj začela prava kalvarija, saj v nadaljnjih 916 minutah ni več uspel meriti v polno. Štirinajst tekem zapored navijači že zaman čakajo njegov strelski prispevek! Če mu gre nekoliko v opravičilo, da je jeseni večino tekem igral na levem krilu, na katerem se več kot očitno ni znašel, mu tokrat ni pomagalo niti to, da ga je Pušnik vrnil tja, kjer se bolje počuti, torej v sredino napada.

Članki iz rubrike