Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
37 29.03.2017 22:07:46

Olimpija kot zakleta! Nov poraz, grozna statistika, velikanski zaostanek za Mariborom!

www.alesfevzer.com
To, kar se dogaja v Stožicah, ni nikomur več smešno in postaja tragično nje glede na klubsko usmerjenost.

Zdaj se bo Olimpija počasi smilila tudi navijačem Maribora. Doma proti Gorici je vknjižila četrti poraz na petih spomladanskih tekmah, še vedno je brez brez zmage, proti Kopru ji je uspelo remizirati in vknjižiti eno samo mršavo točko. Tokrat se je v Stožicah končalo 1:2, domači so bili blizu točki in zelo daleč od zmage.

Večji del prvega polčasa so imeli rahlo terensko prednost domači, ki pa so zelo težko prihajali v bližino kazenskega prostora gostov. Obramba Gorice je delovala trdno in je preprečevala dostope do vrat Grege Sorčana, v napadu pa so Goričani večkrat preizkusili Vodiška.

Najbolj nevarno v 11. minuti, ko je po prostem strelu Jake Kolenca žogo v svojem kazenskem prostoru preusmeril Nemanja Mitrović, Vodišku pa je še uspelo, da jo je poslal prek vrat.

Prvo pravo priložnost so imeli domači šele v 35. minuti, a je po podaji Andraža Kirma z desne strani Julius Wobay z nekaj metrov nastreljal Miho Gregoriča in iztržil le kot. Sledili pa sta dve nevarni akciji kapetana gostov Mirana Burgića, ki je najprej po prodoru le za malo meril čez vrata, potem pa poskusil še z glavo iz bližine.

Tik ob izteku polčasa sta Kirm z dobro podajo v kazenski prostor in Wobay s precej slabšim sprejemom in strelom s 14 metrov ponovila akcijo iz 35. minute, ostalo pa je pri 0:0.

Nadaljevanje je bilo podobno, jalova Olimpija je stežka prihajala do kazenskega prostora tekmecev, ti pa so bili vse nevarnejši in konkretnejši. Najprej je v 51. minuti Vodišek še obranil strel Andrije Filipovića, brez moči pa je bil v 59. minuti, ko je Rifet Kapić "obrnil" obrambo tekmecev na robu kazenskega prostora, potem pa natančno zadel ob vratnici.

Deset minut pozneje je domača ekipa le prišla do izenačenja, čeprav je prej kazalo, da bodo Goričani z vse nevarnejšimi poskusi povišali vodstvo. Po akciji na drugi strani igrišča se je žoga nekoliko srečno odbila do Blessinga Elekeja, ki jo je s treh metrov pospravil v mrežo.

Olimpija je iskala drugi gol in zmago, a je bila gostujoča zasedba dovolj trdna, da se je ubranila. Poskusa Kirma z glavo v 82. in Leona Benka z roba kazenskega prostora v 89. sta bili zadnja nevarna za domače.

Prav ob koncu, že v sodnikovem dodatku, pa je sledil hladen tuš za pristaše domačih: Goričani so izvedli hitro akcijo, podajalec Burgić je lepo našel rezervista Dejana Žigona, ki je z nekaj metrov meril v daljši kot vrat Vodiška in poskrbel za končnih 2:1, kar pomeni, da so zdaj nogometaši Olimpije na lestvici že 12 točk za Mariborčani.

Ljubljančani bodo v 27. krogu v nedeljo gostovali v Kidričevem, Novogoričani pa bodo dan prej gostili Koper.

Značke: olimpija, maribor

Članki iz rubrike