evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 08.04.2017 20:28:39

Neverjetno, a resnično: Odpisani presenetil, posojeni pa naredil največjo uslugo matičnemu klubu

Tina Kosec
Pomerili so se nogometaši Radomelj in Domžal.

Radomljani so v sosedskem obračunu prišli do prve spomladanske točke. To so si priigrali, čeprav so bili večino tekme v podrejenem položaju in čeprav so izenačujoči zadetek dosegli z igralcem manj. S skupno desetimi točkami je Kalcer sicer še vedno trdno na zadnjem mestu, izbranci Simona Rožmana pa so Olimpiji ponudili priložnost, da se z morebitno nedeljsko zmago v Celju spet prebije na drugo mesto.

Domžalčani so prevladovali v prvem polčasu, a vse do zaključka polčasa niso bili nevarni za vrata Aljaža Ivačiča. Na voljo so imeli kar devet strelov iz kota, že v prvih 16 minutah kar šest, a do priložnosti niso prišli. Zato pa sta ob koncu nase opozorila Jan Repas in Ivan Firer. Prvi je v 40. minuti zadel vratnico s strelom z dobrih 20 metrov, drugi pa je iz približno sedmih metrov zgrešil cilj.

Radomljani, v vlogi gostitelja v domžalskem športnem parku, so bolj ali manj čakali na protinapade in pazili na krpanje lukenj v obrambi, a dvakrat tudi ogrozili Dejana Milića. V sedmi minuti je Luka Gajić meril malce previsoko, v 14. minuti pa je Josip Balić z volejem z dobrih desetih metrov žogo poslal mimo desne vratnice.

V uvodu drugega polčasa je prvi nase opozoril Repas, ko je malce z leve strani iz bližine prišel do strela, a je bil Ivačič dobro postavljen. Voda na domžalski mlin je še malce bolj stekla v 53. minuti, ko je bil zaradi grobega prekrška izključen Leo Ejup. Ta je z nogo v prsni predel zadel Repasa.

Domžalčani, sicer popolni gospodarji drugega polčasa, so do vodilnega zadetka prišli v 69. minuti, ko je Ivan Firer unovčil najstrožjo kazen. To je zakrivil eden domačih branilcev, ki je igral z roko.

Toda vodstvo ni dolgo zdržalo. Po napaki Gabra Dobrovoljca, njegovo žogo je namreč na levi strani prestregel Gajić, je slednji prodrl v kazenski prostor, sprožil, žoga pa se je na poti odbila še od Mihe Blažiča, rahlo spremenila smer in končala za Milićevim hrbtom.



Gosti so nato vse moči usmerili v napad, v 82. minuti je bil Blažič s strelom z glavo za malenkost premalo natančen, malce zatem pa je le zunanji del mreže zadel Veljko Batrović. V 87. minuti je izjemno priložnost Domžal zapravil Firer, ki je bil povsem sam pri strelu s slabih desetih metrov, toda veselje mu je malce pred golovo črto preprečil Gal Primc, ki je podstavil glavo in žogi spremenil smer.

Radomljani bodo v 29. krogu 17. aprila gostovali v Ljubljani, Domžalčani pa bodo gostili Krško.

Kalcer Radomlje - Domžale 1:1 (0:0)
* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Ponis (Koper), Švarc (Ivančna Gorica) in Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelca: 0:1 Firer (69./11 m), 1:1 Gajić (73.).
* Kalcer: Ivačič, Jakovljević, Ejup, Jazbec, Primc, Janković (od 58. Krcić), Barukčić, Balić, Cerar (od 70. Nunić), Šipek, Gajić (od 74. Babunski).
* Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Dobrovoljc, Širok, Husmani (od 78. Ožbolt), Matjašič (od 55. Batrović), Vetrih, Repas, Volarič (od 59. Majer), Firer.
* Rumeni karton: Firer.
* Rdeči karton: Ejup (53.).

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike