nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 26.05.2017 08:24:57

Po sledi najnovejših govoric o tem, da sta Maribor in Dare Vršič našla skupen jezik glede nove pogodbe: Dogovor je vse manj ...

Grega Wernig
Bo Dare Vršič v naslednji sezoni še nosil dres Maribora?

Pod Kalvarijo je v teh dneh zelo pestro. Vijoličasti se pripravljajo na jutrišnje veliko slavje in dvig šampionskega pokala, medtem pa športni direktor Zlatko Zahović v svoji pisarni sestavlja igralski mozaik pred začetkom naslednje sezone. A kot vse kaže, bo en kamenček – no, bolje rečeno skala – manjkal. Tisti najpomembnejši, najboljši. Dare Vršič.


Da lahko v naslednjih dneh pričakujemo še nekaj novic o podaljšanju pogodb, je Zlatko Zahović poudaril ob razkritju, da so z vijoličastimi pogodbo podaljšali Jasmin Handanović, Aleksander Rajčević in Luka Zahović. In ker je med igralci, ki jim že čez nekaj dni poteče pogodba, še vedno precej takšnih, ki so bili v tej sezoni – in tudi v sezonah poprej – nosilci mariborske igre, seveda navijači komaj čakajo na novice. V včerajšnji izdaji vašega in našega časnika smo razkrili, da naj bi se Milivoje Novaković odločil končati svojo nogometno pot in si najti druge izzive. Vroči tako ostajata še dve vprašanji: kaj bo z Rodrigom Defendijem in predvsem kaj bo z najboljšim nogometašem te sezone Daretom Vršičem?

Podaljšanje pogodbe z Rajčevićem, za katerim sta dve povsem pokvarjeni in s poškodbami prežeti individualni sezoni, so nekateri razumeli kot izkazovanje hvaležnosti za pretekle zasluge. In verjetno je Zahović, ko je 30-letnemu Primorcu pod nos pomolil novo dveletno pogodbo, to res storil tudi zaradi hvaležnosti in v zahvalo za večletne zasluge, a dejstvo, da Rajčević ostaja v Ljudskem vrtu, bi kaj lahko pomenilo tudi to, da se Defendi poslavlja. Brazilec je sicer pred meseci v intervjuju za Ekipo SN poudaril, da si želi ostati v klubu in v mestu, v katerem se njegova družina tako dobro počuti, toda težava pri podpisu nove pogodbe je predvsem v denarju. Defendi pri Mariboru ne zasluži malo, Zahović pa želi skupaj s sodelavci skrčiti mariborske stroške, zato se pričakovanja brazilskega branilca in ponudba mariborskega kluba nekako ne skladata najbolj.

ZAHTEVE, KI GREDO V NEBO
A če se Defendijeva odsotnost vijoličastim verjetno ne bi preveč poznala – po poškodbi se počasi vrača Denis Šme, ki bi lahko skupaj z Markom Šulerjem tvoril odličen par osrednjih branilcev –, bi Maribor izgubil ogromno, če mu ne bi uspelo podaljšati pogodbe z Vršičem.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI ŠTEVILKI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike