nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
0 10.06.2017 08:42:39

Senijad Ibričić: To je katastrofa. Velika katastrofa!

Grega Wernig
Koprski kapetan o nastalih razmerah na Bonifiki. Kako naprej?

Nič, ampak res popolnoma nič. Z Bonifike še naprej ni glasu. Nikakršnega. Potem ko je Licenčna komisija NZS za pritožbe 1. junija razkrila, da je Koper ostal brez tekmovalne licence za prihodnjo sezono, so se kozlički zavili v molk. Takojšnjega smo morda še nekako razumeli. Ker je bilo jasno, da so bili vodilni možje kluba, ki so optimistično napovedovali nasprotno odločitev, nad informacijo s sedeža krovne organizacije šokirani. Zato smo razumeli, da so si najprej vzeli nekaj časa, da so se zbrali, zbistrili misli ter razmislili o tem, kako in kaj naprej. O naslednjih korakih. A hkrati smo bili skoraj prepričani, da bo tišina trajala največ nekaj ur, ampak živeli smo v zmoti. Tišina še vedno traja, kar je neverjetno. Odziva preprosto ni.

A kljub molku predsednik Valter Valenčič in sodelavci, kot kaže, ne mirujejo. Po naših informacijah naj bi krenili v pravni boj, v katerem hočejo oporekati odločitvi Licenčne komisije NZS za pritožbe. Prišlo nam je na uho, da so se že obrnili na Mednarodno športno razsodišče v Lozani in da so odločeni tako ali drugače iti do konca, medtem pa igralci vsak na svojem koncu nestrpno čakajo na koristne podatke o tem, kaj storiti. Je mogoče pričakovati, da bi bili pripravljeni igrati tudi v četrtem kakovostnem razredu tekmovanja? V primorski ligi, ki je najvišja, v katero se lahko Koprčani v tem trenutku vključijo?

bonifika gw
Grega Wernig
Kapetan proste dneve preživlja v "domačem" Splitu. "Igralci smo na čakanju,« se je odzval Senijad Ibričić. »Čakamo na informacije. Vodilni možje kluba so nam rekli, da zgodba še ni zaključena, da si bodo prizadevali vse skupaj urediti. Čakamo na novosti in verjamem, da bomo kmalu izvedeli, kako in kaj naprej. Da bomo imeli jasno predstavo, kaj nam je storiti," je nadaljeval nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine.

Kakopak nas je zanimal njegov komentar nastalih razmer. "To ni samo katastrofa za koprski nogomet, to je velika katastrofa za slovenski nogomet. Tega ne govorim samo zato, ker sem igralec Kopra. Že prej sem govoril, da gre za zelo dobro organiziran klub, ki ima bržčas najboljše pogoje za delo v Sloveniji. To se ne bi smelo zgoditi. Tako zaradi Kopra kot takega kot zaradi številnih otrok, ki so v klubu in vadijo v izvrstnih razmerah."

Izkušeni nogometni mojster razočaranja ni mogel skriti. "Res mi je zelo žal. Neizmerno mi je žal, da se je pripetilo, kar se je. To vam bodo prav gotovo povedali tudi igralci drugih klubov. Ker so vsi, ki prihajajo na Bonifiko, nad videnim navdušenim. Povsem upravičeno, zato jim je še toliko manj jasno, kako se je lahko zgodilo, kar se je," je povedal Senijad Ibričić in pristavil: "Ko smo na prvi stopnji ostali brez tekmovalne licence, nisem niti pomislil, da bi se na koncu lahko razpletlo na tak način. Ne, niti pomislil nisem na možnost, da pritožba ne bi dosegla namena. Bil sem prepričan, da gre za malenkosti, ki se bodo pač uredile, in da bo potem vse okej. Takšna odločitev je klubu povzročila ogromno škodo. In kot sem že dejal, slovenskemu nogometu prav tako. Morda tudi krivica, vendar vsega skupaj vendarle ne poznam dovolj dobro, da bi o tem lahko govoril."

506-2-ibricic (obrez) dw
Drago Wernig - TAKA
Logično bi bilo pričakovati, da so si koprski nogometaši medtem začeli iskati nove klube. Nove, ali če hočete rezervne rešitve. Tudi naš sogovornik. "Ne, ničesar ne iščem. Verjemite mi, da res ne. V tem trenutku uživam v oddihu in tako dolgo, dokler iz kluba ne bom dobil želene informacije o tem, kako in kaj naprej, ne bom naredil nobene poteze. Tako dolgo o čem drugem nočem niti razmišljati. Sam pri sebi še vedno upam, da bi se lahko razpletlo, kot si želim, in da bi Koper še naprej igral v prvi ligi. Ne vem sicer, kako, a preprosto upam," pravi nogometaš, ki je bil v pretekli sezoni nadvse pomemben člen ekipe, navsezadnje je bil izbran v idealno enajsterico Spinsa. "Igralci smo seveda v stikih in komaj čakamo na končno informacijo vodilnih mož kluba. Tako kot jaz tudi soigralci ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo. Klub, ki ima takšne pogoje, v katerem je vse urejeno, česa takega ne bi smel doživeti. Res močno verjamemo, da bi se še vedno lahko našla rešitev, s katero bi se izognili najhujšemu."

Članki iz rubrike