evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 28.06.2017 20:13:42

Maribor nadaljuje niz, Zahoviću odleglo, Mešanović pa ...

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti v prijateljski preizkušnji boljši od Dinama iz Bukarešte.

Mariborčani so odigrali še peto prijateljsko preizkušnjo in tretjič zapored zmagali. V Limbušu so z 2:1 (0:0) ugnali Dinamo iz Bukarešte, ki je zadnje romunsko prvenstvo končal na tretjem mestu na lestvici z štirimi točkami manj od prvaka Viitorula. Na klopi zasedbe iz prestolnice dežele Drakule sicer sedi zveneče ime, ekipo vodi Cosmin Contra.

Vijoličasti so povedli v deseti minuti nadaljevanja, ko je Luka Zahović zadel iz najstrožje kazni in se veselil prvega gola v dozdajšnjem delu pripravljalnega obdobja, po daljšem čakanju mu je bržkone odleglo. Sodnik Bojan Tkalčič je pokazal na belo točko potem, ko je eden od nasprotnih branilcev po podaji Mitje Vilerja z leve strani v kazenskem prostoru nepravilno oviral najboljšega strelca slovenskih šampionov v prejšnji sezoni.

Zgolj štiri minute pozneje je bilo že 2:0, po podaji Valona Ahmedija iz prostega strela se je pred vrati spretno odzval Marko Šuler in žogo usmeril v spodnji desni kot vratarja Dinama. V 69. minuti je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno z igrišča Blaž Vrhovec, kar so tekmeci unovčili in znižali zaostanek, za končni izid je v polno zadel Valentin Costache.

Darko Milanič znova ni imel na voljo vseh igralcev. Jean-Claude Billong in Denis Šme sta poškodovana, k vadbi pa se je vrnil Damjan Bohar, vendar za tekmo še ni pripravljen. Ekipa iz Ljudskega vrta se je predstavila v postavi Handanović (od 46. Obradović), Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Kabha (od 65. Pihler), Vrhovec, Hotić (od 46. Tavares), Ahmedi (od 83, Kramarič), Bajde (od 75. Ogrinec), Zahović (od 75. Mešanović).

Ob tem dodajmo, da je Jasmin Mešanović, ki je tokrat dobil nekoliko manjšo minutažo, mrežo zatresel še na tretji zaporedni preizkušnji, znova je razkril strelske sposobnosti, a je bil v končnici dvoboja za las v prepovedanem položaju.

Članki iz rubrike