900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 08.07.2017 15:27:02

Nemanja Mitrović brutalno iskreno: Vas zanima, kaj je zares narobe pri Olimpiji?! To, da so naše glave povsem ...

Martin Metelko
Da obramba Olimpije nosi glavno krivdo za ekspresno slovo od Evrope, bi težko trdili. Fincem so za napredovanje zadostovali le trije streli v okvir gola ljubljanskega kluba, zato so besede osrednjega branilca Nemanje Mitrovića povsem na mestu: "Če ne znaš zadeti …"

Nogometašem Olimpije so šle besede po koncu tekme z VPS Vaaso stežka z jezika. Hrvaški napadalec Leon Benko recimo sploh ni želel govoriti z novinarji, čeprav so imeli zanj pripravljenih nekaj sila zanimivih vprašanj, vratar Nejc Vidmar je prostore pod stožiškim stadionom zapustil kar skozi stranska vrata. Nemanja Mitrović ni čutil potrebe, da bi se skril in izognil soočenju s sedmo silo.

"Ne vem, kaj vam sploh lahko povem po takšni tekmi ..." je zatarnal uvodoma, nato pa vseeno zbral svoje misli in dejansko spregovoril brez dlake na jeziku. "V nogometu je težko zmagovati, če ne daš gola. To je najbolj preprost odgovor na vprašanje, zakaj se nam je zgodilo, kar se nam je. No, hkrati ne smemo pozabiti, da smo tudi na povratni tekmi zadetek prejeli iz pravzaprav prvega strela v naš okvir gola. Takšne stvari se seveda dogajajo, toda nam se že predolgo. Že v drugem delu pretekle sezone je bilo tako, tako je bilo tudi na Finskem. Tekmec nas ni presenetil z ničimer, toda mi … Ne vem, res je težko povedati karkoli pametnega," je razpredal 24-letni obrambni nogometaš, ki ni čutil potrebe, da bi po dejansko sramotnem izpadu iz Evrope karkoli olepševal: "To je neuspeh za Olimpijo, neuspeh za vse nas. Saj na povratni tekmi prvi polčas niti ni bil tako slab. Priigrali smo si nekaj priložnosti, in če bi zadeli, bi bilo vse lažje. Toda če kdaj, potem v tem trenutku res nimamo pravice tarnati nad čemerkoli. Dejstvo je, da smo izpadli iz Evrope, in to je vsekakor velik neuspeh."

Teh se je v zadnjih mesecih nabralo že kar nekaj: Olimpija je izgubila naslov prvaka in bila poražena v finalu pokala, zdaj so jo iz Evrope izločili še vse prej kot vrhunski nogometaši povprečnega finskega prvoligaša. Zato se kakopak poraja vprašanje, kaj sploh storiti, da bo Olimpija prišla iz tega začaranega kroga, v katerem se je več kot očitno znašla. "Ne vem, res ne vem. Tudi mi se ves čas sprašujemo, zakaj nam nič ne uspeva. Na treningih delamo dobro, delamo trdo in se trudimo. Potem pa pride tekma in nikakor ne moremo zabiti gola, zmagati. Res nimam pravega odgovora na to vprašanje," je z glavo zmajeval vidno razočarani Mitrović in nato priznal, da je s soigralci resnično izpostavljen vedno težjemu psihološkemu bremenu: "Da, v psihološkem smislu smo na dnu. V glavah je vse narobe in to je naš največji problem. Premoremo dovolj kvalitete tako za slovensko ligo kot tudi za to, da bi morali izločiti Vaaso, ampak … Težko je, res težko. Kot sem že dejal, če v 180 minutah ne zmoreš zabiti niti enega gola, pač ne moreš zmagati. To je preprosta enačba. Škoda, res škoda."


ZA TRENERJA, PREDSEDNIKA, DIREKTORJA
Če smo še pred kratkim zapisali, da nova sezona ponuja idealno priložnost za nov začetek, pa je zdaj že jasno, da se Olimpija še naprej vrti v predoru brez izhoda. Zato ga ni navijača, ki bi z optimizmom pričakoval naslednje tekme, bržčas se tudi Igor Bišćan že sprašuje, kako krivuljo vendarle obrniti navzgor. "Start res ni bil najboljši. Ampak tako pač je, ne moremo spremeniti tega, kar se je zgodilo. Vem, da je trenerju Igorju Bišćanu še kako težko. Po tekmi nam ni zameril volje in pristopa. Toda spet se bom moral vrniti k besedam, ki sem jih že povedal. Kdaj bo treba tudi kakšen gol zabiti, kdaj bo treba tudi na kakšni tekmi povesti. Če bi zadevali, bi bilo vse precej lažje," je prepričan Mitrović. Toda Olimpija ne zabija golov, v tem letu je njeno povprečje krepko pod zadetkom na tekmo. Torej se že poraja naslednje vprašanje: ali na ključnih položajih v napadu zmajem primanjkuje kvalitete? "Uh, to pa res ni vprašanje zame, ne morem jaz kot nogometaš odgovarjati na to. Moje naloge so kristalno jasne. To je bolj vprašanje za trenerja, direktorja ali predsednika. Naj oni odgovorijo nanj," se v politiko uprave ni želel spuščati Mitrović. Je bilo pa zato zadnje vprašanje takšno, da je prav on lahko ponudil najbolj verodostojen odgovor. Pobarali smo ga namreč, ali je bila tokratna tekma njegova zadnja v dresu Olimpije. "Hja, to pa zdaj … Rekel bom le tole: bomo videli čez nekaj dni, kako in kaj," je Nemanja Mitrović pustil precej dvoma o svoji prihodnosti v zeleno-belem dresu.

Članki iz rubrike