rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
10 18.07.2017 08:57:38

Nekdanji nepogrešljivi člen Maribora razkriva, kje v Evropi letos vidi vijoličaste

Drago Wernig - TAKA
Bil je eden izmed nosilcev mariborske igre, ko so se štirinajstkratni slovenski državni prvaki nazadnje uvrstili v skupinski del lige prvakov.

Na igrišču je bil tudi na obeh tekmah z Zrinjskim, ko so Mariborčani začeli tlakovati svojo pot do najelitnejšega svetovnega klubskega tekmovanja. Čeprav se Željko Filipović od Ljudskega vrta ni poslovil najlepše, ostaja z Mariborom tesno povezan. Še vedno spremlja njegove igre, ostaja v stikih z nekdanjimi soigralci in je prepričan, da bo vijoličastim v tej sezoni uspel velik evropski met!

Zmotili smo ga pri opoldanskem počitku. Včeraj je imel prost dan, ki ga je izkoristil, kot nam je pojasnil, za zasebna opravila. Ker je trenutno v Belgiji sam, družina je namreč na počitnicah, ima veliko prostega časa. Pa čeprav je njegov Mechelen trenutno sredi priprav in ima večinoma dva treninga na dan. A ko ni na treningu oziroma tekmi, Željko Filipović kar nekaj časa preživi ob spremljanju svojega nekdanjega kluba Maribora. Od vijoličastih se ni poslovil najlepše. Vsekakor bi si glede na vse zasluge – v dresu štirinajstkratnih slovenskih državnih prvakov je odigral kar 215 tekem in zabil pet golov, v tem času pa je osvojil tudi pet naslovov slovenskega državnega prvaka in tri naslove pokalnega zmagovalca – zaslužil vse kaj drugega kot naganjanje s strani Viol, toda pred dvema letoma je bilo nekaj čudnega v zraku v štajerski prestolnici.

Predvsem pod Kalvarijo, kjer so se dogajale številne afere, v eno pa je bil vpleten tudi Filipović. Visokorasli vezist se je skupaj z Agimom Ibraimijem postavil na stran igralcev, ko so Viole vdrle na trening in podelile klofuto Amirju Derviševiću, prav Filipović pa je bil eden izmed štirih – ob njem še Marko Šuler, Matko Obradović in Dervišević –, ki so se znašli na črnem seznamu najglasnejših mariborskih navijačev, ki so s transparentom četverico podili iz kluba.

A to je zdaj že v daljni preteklosti, na vse dogodke iz sezone 2015/16 je ostal le še bled spomin, Filipović pa ne goji nikakršnih zamer. Če bi jih, Maribora ne bi tako podrobno spremljal in zanj ne bi držal pesti. »Maribor seveda še vedno spremljam. Ogledal sem si tako tekmo z Zrinjskim kot prvo prvenstveno z Aluminijem. Trenutno sem sam v Belgiji, kajti žena in otroci so na počitnicah, tako da imam veliko časa,« se je zasmejal defenzivni vezist, ko smo ga povprašali, ali spremlja svoje nekdanje soigralce. 

453-1-filipovic profi
Profimedia

Proti Zrinjskemu rutinsko
»Maribor si je v Mostarju priigral odličen rezultat in upam, da se bo zgodovina ponovila. Vemo, da je Maribor pred tremi leti ravno z izločitvijo Zrinjskega naredil prvi korak h kasnejši uvrstitvi v ligo prvakov,« je Filipović pokomentiral dvoboj vijoličastih s prvakom BiH v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Nekako prevladuje občutek, da bi se Štajerci morali to sezono uvrstiti v skupinski del katerega izmed evropskih tekmovanj. Jasno, še posebej po žrebu 3. kroga kvalifikacij za najelitnejše svetovno klubsko tekmovanje, ki je aktualnim slovenskim državnim prvakom namenil zelo skromnega tekmeca – boljšega iz dvoboja med islandskim Hafnarfjördurjem in Vikingurjem s Ferskih otokov. S tem se strinja tudi 28-letni vezist.

»Sami ste videli, da jih je žreb v Nyonu precej pobožal. Bil jim je izjemno naklonjen. Mislim, da bodo to znali izkoristiti, tekmo z Zrinjskim bodo po mojem mnenju rutinsko pripeljali do konca. V tretjem krogu kvalifikacij bodo v vlogi favoritov, tako da bi morali preskočiti tudi to oviro. Če bodo spet imeli malo sreče s tekmecem … Ostane samo še en tekmec, samo še dve tekmi in v zadnjem krogu kvalifikacij je potem možno vse. Želim jim veliko sreče. Verjamem, da se lahko uvrstijo v ligo prvakov. To bi bilo zelo dobro za klub, za navijače in za celoten slovenski nogomet,« pravi Filipović, ki torej Štajerce že vidi v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov.

Mariboru se Astana ne more ponoviti!
A najprej bo moral Maribor jutri preskočiti oviro v podobi Zrinjskega. Resda je ovira, še posebej glede na končni izid prve tekme, ekstremno nizka, a vendarle. Pred dvema letoma so Štajerci na domačem igrišču z 1:0 premagali Astano, v gosteh pa izgubili z 1:3 in izpadli že takoj na začetku svoje evropske poti ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike