sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
1 20.07.2017 22:50:41

Težje od pričakovanj, pa vendarle zanesljivo v tretjem krogu kvalifikacij (video + foto)

www.alesfevzer.com
Nogometaši Domžal so se uvrstili v tretji predkrog evropske lige, potem ko so bili tudi v povratni tekmi drugega predkroga boljši od islandskega Valurja. Potem ko so prvo tekmo dobili z 2:1, so na domačem igrišču že zaostajali z istim izidom, a so v drugem polčasu vendarle strli odpor tekmeca in zmagali s 3:2.

* Stadion v Športnem parku Domžale, gledalcev 1900, sodniki: Meckarovski, Nedelkoski, Petreski (vsi Makedonija).
* Strelci: 0:1 Lydsonn (3., 11-m), 1:1 Firer (25., 11-m), 1:2 Boeglid (43.), 2:2 Balkovec (69.), 3:2 Ibričić (70.).
* Domžale: Milić, Vetrih (od 57. Ibričić), Firer, Širok, Bizjak (od 63. Franjić), Repas, Matjašič (od 82. Žužič), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani.
* Valur: Einarsson, Ingvarsson, Bjoernsson, Halidorsson, Boeglid (od 68. Dion), Lydsson, Christianssen, Adolphsson (od 75. Sigurdur), Omarsson, Stefansson, Elqur.
* Rumena kartona: Repas; Stafansson.
* Rdeč karton: /

Domžalčani so kljub neprepričljivi igri izpolnili svoj cilj in uvrstili v tretji predkrog evropske lige. V tretjem krogu se bodo pomerili z nemškim Freiburgu.


Islandski Valur so v gosteh premagali z 2:1, tako da so navijači pričakovali lahko delo, a njihovi ljubljenci so delo opravili težje od pričakovanj. Pristop domžalskih igralcev ni bil najboljši, po prvem polčasu so zaostajali z istim izidom, kot so zmagali na prvi tekmi, toda v drugem delu so vendarle poskrbeli za preobrat, ki je pomenil napredovanje.

Gosti so povedli že v tretji minuti, ko je makedonski sodnik po prekršku Matije Široka dosodil najstrožjo kazen, ki jo je v vodstvo Islandecev spremenil Gudjon Petut Lysson. Vodstvo gostov je domače predramilo, vrstili so se napadi, nevarne akcije, in v 25. minuti je sodnik po prekršku nad Lovrom Bizjakom tudi gostiteljem dosodil enajstmetrovko. Uspešno jo je izvedel Ivan Firer.

Do konca pa so do želene prednosti prišli Islandci, v 43. minuti, ko je Širok storil napako na desni strani, ki jo je z močnim in natančnim strelom v levi kot domačih vrat kaznoval Nicolas Boegild.

Isti igralec bi lahko v 59. minuti Islandce povedel tudi v vodstvo, toda to je preprečil domači vratar Dejan Milič. Kot da je to Slovence opozorilo, da se s tekmecem ne sme igrati. Po nekaterih menjavah so prevzeli prevlado na igrišču, to pa so kronali tudi z dvema goloma. V 69. minuti je bil s prostega strela natančen Jure Balkovec, le minuto pozneje pa je lepo akcijo zaključil Senijad Ibričić.

Slovenski podprvaki so se zadovoljili z rezultatom, ki so ga do konca tudi ubranili.

Članki iz rubrike