stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 17.03.2024 17:18:10

Noro, kakšna tekma v Celju! Najboljša ekipa lige se je izvlekla v zadnjih sekundah z avtogolom...

Martin Metelko
Nogometaši Celja so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali ekipo iz Radomelj.

Celje - Radomlje 2:1 (1:1)

Celje - Stadion Z'dežele, sodniki: Tozan, Vidali, Švarc.
Strelci: 1:0 Popović (20), 1:1 Svetlin (33-ag), 2:1 Korun (90+3-ag)

Celje: Rozman, Karničnik, Nemanič, Zec, Ajhmajer (od 90. Aarons), Popović (od 74. Vrbanec), Zabukovnik, Svetlin (od 64. Bobičanec), Prucev (od 74. Bajde), Edmilson (od 64. Menalo), Matko.
Radomlje: Velić, Marković, Dobrovoljc, Korun, Hrvoj, Šošić (od 89. Davidović), Krolo, Gnjatić, Pogačar (od 89. Ljutič), Vokić (od 74. Barnabas), Da Cruz (od 79. Kukovec).
Rumeni kartoni: Zec; Barnabas, Hrvoj, Ljutič, Dobrovoljc.
Rdeči karton: /.

Celjani so doma premagali Radomlje, a na uspeh čakali do izdihljajev tekme. Odločilni zadetek je padel v sodnikovem dodatku drugega dela, s čimer so domači prišli do treh točk, s katerimi so prednost pred Olimpijo dvignili na +12. Radomlje so ostale na dnu prvenstvene lestvice.

Prvi so zapretili gostje prek Dejana Va, ki jokiće v tretji minuti nizko streljal z desne strani in namučil Matjaža Rozmana.

Domači so prvič poskusili v šesti minuti, ko je iz neposredne bližine z glavo za malenkost zgrešil Jegor Prucev. V 17. minuti je David Zec poskusil s 35 m, a prav tako zgrešil cilj.

Tri minute kasneje so Celjani povedli. Po lepi podaji Pruceva je Denis Popović z levico premagal Emila Velića. Ta je sicer oplazil žogo, vendar je vseeno končala za njegovih hrbtom.

V 26. minuti je na drugi strani znova od daleč poskusil Vokić, a s strelom preveč po sredini ni ogrozil Rozmana v celjskih vratih. Tri minute kasneje je Tin Hrvoj z 10 m iz težkega položaja meril prek vrat.

Bližje zadetku je bil v 32. minuti strelec prvega gola Popović, toda tokrat je meril mimo desne Velićeve vratnice.

Radomljani so nato z nekaj sreče izenačili, potem ko je po podaji iz kota v 33. minuti z glavo lastnega vratarja premagal Tamar Svetlin.

Vokić je tudi ob koncu polčasa pretil z razdalje, a je v 38. minuti zgrešil cilj.

Drugi del so bolje odprli Celjani. Prvo pravo priložnost pa so si priigrali v 57. minuti, ko je po podaji v sredino z okoli 14 m poskusil Mark Zabukovnik, vendar z desnico za malo zgrešil kljub vkopanem Veliču v vratih.

Po četrt ure so prvič zapretili še gostje, a neuspešno, potem ko Madžid Šošić ni izkoristil ponujenega pred vrati Celja. Štiri minute kasneje se je moral znova izkazati tudi Rozman, ki je ustavil močan strel z roba kazenskega prostora.

V 71. minuti so bili domači le nekaj cm oddaljeni od vodstva, toda žogo je po odbijanju v kazenskem prostoru, nazadnje je zadela Popovića, z golove črte odbil Velić.

Domači so pritiskali, zdelo se je, da njihova prizadevanja ne bodo obrodila sadov. Nato pa je v sodnikovem dodatku drugega dela Rolando Aarons prodrl po desni, žogo poslal pred vrata, tam pa je Uroš Korun žogo nesrečno poslal v lastno mrežo.

Zadnjo besedo so imeli gostje, ki so globoko v sodnikovem dodatku zahtevali najstrožjo kazen po domnevnem igranju z roko, a od tega ni bilo nič in ostalo je pri zmagi domačih z 2:1.

Celjani bodo v soboto v 28. krogu gostili Aluminij, Radomljani pa bodo dan prej gostovali pri Mariboru.

Članki iz rubrike