901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
8 17.04.2024 09:07:41

Takšnega odgovora iz Ljudskega vrta zagotovo niste pričakovali! Kdo je favorit na derbiju?

alesfevzer.com
Danes je na sporedu predzadnji večni derbi sezone, v Stožicah se bosta pomerila Olimpija in Maribor.

Čeprav vedno znova poudarjamo, da na derbijih favorita ni, so v Ljudskem vrtu prepričani, da vloga favorita tokrat vendarle pripada eni od ekip. In če ste mislili, da vijoličasti trdijo, da so oni v vlogi favorita, ker so v spomladanskem delu sezone zbrali več točk od svojih večnih tekmecev, ste se zmotili. 

"Zagotovo je favorit Olimpija. So pred nami na lestvici, v tem smislu so v psihološki prednosti. Ob tem ne vem, kdaj smo nazadnje zmagali na Stožicah. Tako da gremo skromno v tekmo, na Stožicah smo vzeli zelo malo točk v zadnjem času," je v napovedniku tekme dejal nezamenljivi vezist Maribora Jan Repas, ki zmage v Ljubljani v vijoličastem dresu sploh ni doživel.



Zadnja zmaga Štajercev na večnem derbiju v prestolnici namreč datira pred Repasovim prihodom v Ljudski vrt. Bilo je v sezoni 2019/20, 28. septembra 2019, ko je Maribor večni derbi na Stožicah dobil s 4:2. Zagotovo se spomnite tistega obračuna, v katerem so Mariborčani že po dobrih 15 minutah prek Luke Zahovića in Dina Hotića vodili z 2:0. Ljubljančane sta v igro vrnila Luka Menalo in Ante Vukušić, v 93. minuti pa je Nejc Vidmar storil velikansko napako in podaril žogo Roku Kronavetru, ki je zadel za 3:2. Minuto kasneje je Kronaveter še asistiral Rudiju Požegu Vancašu za veliko mariborsko 'čago' sredi Ljubljane.

Od takrat sta večna rivala odigrala osem prvenstvenih večnih derbijev na Stožicah, Olimpija je slavila kar sedemkrat, ena tekma se je končala z remijem. "Ne glede na mesto na lestvici je derbi vedno derbi. Favorit je težko izpostavljen. Dejstvo pa je, da Ljubljančani igrajo doma in so na lestvici pred nami. Sam razmišljam v tej smeri, da moramo odgovoriti na zahteve derbija, in to si najbolj želim," je na vprašanje o favoritu diplomatsko odgovoril Ante Šimundža.

Članki iz rubrike