cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 26.04.2024 07:06:47

Pred koncem sezone težave za Maribor: poškodoval se je pomembni član ekipe

Grega Wernig
Mariborčani bodo v soboto ob 20.15 gostovali pri Domžalah.

Čeprav je jasno, da Mariborčani letos ne morejo osvojiti naslova državih prvakov, želijo v samem zaključku sezone priti do drugega mesta, ki ga trenutno s štirimi točkami več zaseda Olimpija.

Mariborčani so včeraj sklicali medijsko druženje pred tekmo z Domžalami. In ko je kolega z Ekipe SN prišel na stadion, se je skorajda zaletel z odličnim mariborskim branilcem Lanom Vidmarjem, ki je na nogi nosil opornico in vidno šepal.

»Lan se je poškodoval. Odsoten bo približno mesec dni, tako da je ta sezona zanj končana. Glede na situacijo, pri kateri je prišlo do poškodbe, se je vse skupaj še dobro izteklo. Pripravljen bo za začetek naslednje sezone,« je vse skupaj pojasnil Ante Šimundža, ki bo imel za tekmo z Domžalami nekaj preglavic, koga postaviti v osrčje obrambe poleg Svena Šoštariča Kariča. Nemanja Mitrović je še naprej poškodovan, tudi Luka Uskoković pa še ni nared za igro. »Ni še nazaj. Začel je delati del treningov z nami, poškodba mu ni dovolila hitrejšega povratka. Priključuje se počasi, vendar za to tekmo še ne bo zraven,« je dejal Šimundža.

Tako je bolj ali manj jasno, da se bo moral mariborski trener odločiti, da v obrambo postavi enega od vezistov, najverjetneje bo to Marcel Lorber, morda Aleks Pihler. »Moja filozofija je, da se ekipa, ki igra dobro, ne rotira. Igralci si morajo zaslužiti priložnost. Imamo dve, tri različne možnosti, kdo bo zamenjal Lana. Na zadnjem treningu smo poskusili z eno različico, na naslednjem bomo z drugo, in potem se bomo odločili. Ker še nismo vsega poskusili, bi bilo nepošteno govoriti o tem, kdo bo igral. Tisti, ki bo imel najboljše odgovore ne samo za svoj položaj, temveč tudi za ekipno igro, bo tekmo začel,« je zaključil Šimundža.

Značke: lan-vidmar, maribor

Članki iz rubrike