oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 14.10.2014 20:06:11

Zastava sprožila kaos v Beogradu (foto + video)

Reuters
V vse prej kot športni atmosferi je bila kvalifikacijska tekma za EP 2016 v Beogradu med Srbijo in Albanijo prekinjena tik pred koncem prvega polčasa, nato pa kasneje tudi dokončno odpovedana. Olje na že tako razgreto atmosfero je prilil kvadrokopter, ki je na stadion Partizana prinesel zastavo z albansko-kosovskim motivom.

Zadeve so normalno potekale le do 42. minute, nato pa so ubrale povsem drugo pot in tekmo bosta morali odigrati ob kakšni drugi priložnosti ali pa bo odločitev o zmagovalcu padla za zeleno mizo. V primeru slednjega je resnično težko napovedati, komu bi odgovorni lahko pripisali zmago, kajti določanje morebitne krivde bo zelo zapleteno.

Kaj se je zgodilo? Nad igrišče je priletel daljinsko vodeni kvadrokopter, ki je s seboj nosil albansko zastavo in ki so ga tja verjetno poslali navijači gostujoče izbrane vrste, ki niso imeli vstopa na stadion. Angleški sodnik Martin Atkinson je tekmo pri izidu 0:0 prekinil, vendar pa bi se bržkone lahko nadaljevala, če ne bi prišlo do zapleta, potem ko je Stefan Mitrović "vsiljivca" ujel in ga potegnil na tla.


Albanski nogometaši so v tem prepoznali skrunjenje državnega simbola in so ga hoteli zaščititi, prišlo je do vsesplošnega prerivanja, in ko so se vanj vključili rezervni nogometaši ter nekateri gledalci, je dogajanje ušlo nadzoru. Razmere so se po pribižno pol ure sicer navidez umirile, toda gostujoči nogometaši so se počutili ogrožene, zaradi česar so bojda želeli nadaljevati le pred praznimi tribunami.

Tekma visokega rizika je tako nedvomno upravičila svoje ime, številnim varnostnim silam je sicer uspelo preprečiti hujše incidente na tribunah, a provokacija iz zraka je bolj kot ne vse ujela nepripravljene. Zadnjo besedo bo imela kot vedno Uefa.

Članki iz rubrike