bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 15.11.2014 10:43:42

Zlahka, ker ni Iličića

Nikola Miljković
Naša poročevalca na Otoku prelistala angleški tisk.

Miišo Brečko je v četrtek postregel z zanimivo mislijo: dejal je, da mu je logično, zakaj se angleški mediji nič ne ukvarjajo s prihajajočim nasprotnikom. "Saj se tudi vi ne, ko je pred nami obračun s San Marinom," je izstrelil v smeri slovenskih novinarjev.

Čeprav Zasavčeve besede "pijejo vodo", se z njimi vendarle ne moremo povsem strinjati. Morda je Slovenija za Angleže po velikosti nekaj takšnega, kot je San Marino za Slovence, toda obeh "malih" reprezentanc vseeno ne moremo vreči v isti koš.

NISMO ZANIMIVI
Sanmarinci recimo še nikdar niso zaigrali na svetovnem prvenstvu, mi smo dvakrat. Še nikdar jih ni bilo na evropskem prvenstvu, mi smo bili leta 2000. Oni so "kanta za nabijanje", mi resen in spoštovanja vreden tekmec za vsakega. Pa še nekaj je: Angleži o San Marinu zagotovo pišejo celo več kot o Sloveniji. Zato ker so zaradi svojih (ne)kvalitet na neki bizaren način celo zanimivi. Slovenci pa preprosto nismo; že res, da smo kakovostni, a nismo velesila in nas ne jemljejo resno. Pa še majhni smo. Saj marsikdo sploh ne ve, kje se skrivamo ...


Vse, s čimer so o Sloveniji v včerajšnjih številkah postregli The Guardian, Daily Mail, The Sun in Daily Mirror, je bil zapis v slednjem, da bo Srečko Katanec poskušal postreči še z enim čudežem, "tako kot je v svojem prvem mandatu s številnimi," a bo težko tudi zaradi tega, ker se je sporekel z Josipom Iličićem. In to je bil za novinarja dovolj dober argument, da je modro zapisal, "kako bi morala Anglija z lahkoto premagati Slovenijo".

NI BILO VELIKO
Ob tem je zanimivo, da omenjeni časniki včeraj na splošno niso veliko pisali o današnji tekmi. Novinarji so občutno več prostora namenili tako imenovanemu Fifinemu škandalu. "Fifa je prežeta z boleznijo in korupcijo. Te pošasti jo vedno odnesejo s celo kožo," se je razburjal ugledni novinar Martin Samuel.
Razjezili so ga rezultati preiskave, s katero je Fifa prišla do ugotovitve, da pri podelitvi organizacije svetovnih prvenstev v letih 2018 in 2022 ni prišlo do nepravilnosti. Za enega od obeh se je potegovala tudi Anglija, a ostala praznih rok, zato jo vse skupaj še toliko bolj boli.

Skratka, kdor je včeraj pripotoval v Anglijo, kupil šop časnikov in upal, da bo lahko prebral marsikaj o Sloveniji, je dejansko vrgel denar skozi okno. Tako kot odprava Ekipe24 ...

Članki iz rubrike