franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
0 21.02.2015 12:12:48

Se Iličić vrača? Ni potrditev. A še manj je zanikanje

V tradicionalno dobro obveščenih krogih se je nekaj zganilo in prekinitev sodelovanja med selektorjem slovenske reprezentance Srečkom Katancem ter njegovim (trenutno) nesojenim varovancem Josipom Iličićem je iz dneva v dan bolj videti kot začasna, ne dokončna.

Nekatere napovedi pravijo, da se bo nogometaš Fiorentine vrnil že ob prvi naslednji priložnosti in seveda smo po sledeh teh napovedi šli do točke, do katere je v tem trenutku pač mogoče priti.


Po novem zimski reprezentančni premor traja kar štiri mesece; za nekatere preveč, za nekatere premalo, za nekatere ravno prav. Da bi bila mera zmanjševanja zanimivosti (kaj šele napetosti ali dramatičnosti) okrog slovenske izbrane vrste še večja, pa skrbi nasprotnik, ki Slovenijo čez dober mesec čaka ob nadaljevanju kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Franciji. Zadeve bo malce popestrilo prijateljsko gostovanje v zanimivem Katarju, medtem ko prva tekmovalna naloga v letu 2015 ne predstavlja nikakršnega izziva. Pri čemer vztrajamo. Čeprav je San Marino nazadnje vknjižil točko proti Estoniji, je šlo za zgodovinski podvig, ki v naših očeh dokazuje skromnost zasedbe z Baltika, nikakor pa ne dviga kakovosti znamenite apeninske »kante« za nabijanje. Kaj šele njene nevarnosti, na katero je jeseni namigoval človek, ki je v premoru in posledični medijski izolaciji zagotovo najbolj užival. A četudi smo slovenski izbrani vrsti na lestvici naše skupine že vpisali marčevske tri točke in smo z doživljajskim zanimanjem že v Dohi, s kvalifikacijskim pa že na junijskem domačem srečanju z Anglijo, nam krvni tlak dviguje zadeva, ki je v pričakovanju priprav na srečanje s San Marinom vendarle precej drugačna od tekmovalne suhoparnosti. Gre za kader, ki bo prisoten na teh pripravah, ki bo premagal San Marino in bo gost katarskih šejkov.

katanec (obrez) nm


BI SE MORALO ALI SE JE ŽE?
Oziroma gre znotraj njega za nogometaša, ki se je jeseni odrekel nastopanju za reprezentanco pod vodstvom selektorja Srečka Katanca (vsaka podobnost med njim in človekom izpred nekaj vrstic je zgolj naključna), a po naših informacijah o svoji odločitvi že kmalu ni bil najbolj prepričan in je začel razmišljati o korakih v nasprotni smeri. Pa ne samo to, vse glasneje se v krogih, ki so o tej temi dobro poučeni, šušlja, da se je nekaj teh korakov tudi dejansko zgodilo, da se dogajajo novi in da bi jih do objave seznama marčevskih reprezentantov utegnilo biti dovolj za Iličićevo vrnitev na spisek Katančevih izbrancev. Seveda je žogica jeseni ostala na Josipovi strani in po vsej logiki tega sveta je bila prva poteza njegova. Katancu smo pripravljeni očitati marsikaj, morda tudi njegova oktobrska kazenska izključitev igralca Fiorentine ni bila najbolj pametna; toda vsekakor mu verjamemo, da je šlo za enkratno potezo in da je Iličića novembra nameraval vrniti v izbrano vrsto. Od te točke dalje je šlo preprosto za to, da Josip ni bil pripravljen na igro te vrste, in četudi ga pri tem ne moremo obsojati, je radikalno potezo povlekel on in bi se vračanje v prvotno stanje moralo začeti z njim. Bi se ali se je že? Kot rečeno, slišati je, da je do te prve poteze, s katero se je Josipov tabor javno spogledoval že med decembrskimi prazniki, resnično prišlo in da je pozitiven pristop nesporno odličnega igralca še okrepil zaključek januarske prestopne negotovosti. Njegov status pri Fiorentini se je vsaj nekoliko izboljšal in zdi se, da si želi izboljšati tudi reprezentančnega.


ČEFERIN: V TEM PRIMERU NI NIČ DRUGAČE

2ceferin ap
Arsen Perić


V interesu Nogometne zveze Slovenije je, da za slovensko reprezentanco igrajo vsi najboljši nogometaši s pravico nastopa zanjo. Izbor reprezentantov in vse v zvezi z njim pa je v popolni domeni selektorja in v tem primeru ni nič drugače.

Seveda smo govorice želeli preveriti iz prve roke, a ne nogometaš ne njegov zastopnik Amir Ružnić te teme ne komentirata. Pozor, ne da nista na voljo za komunikacijo s predstavniki sedme sile, temveč se okrog morebitnega vračanja v izbrano vrsto izrekata s klasičnim brez komentarja (ali z no comment, če vam je bližje sloviti izvirnik), o katerem si lahko mislite, karkoli si hočete. Tako kot imate pri interpretaciji proste roke, ko gre za odziv na strani nogometne zveze Slovenije oziroma njenega najbolj izpostavljenega uslužbenca Katanca. Slednji s še enim 'brez komentarja' verjetno ni presenetil nikogar, vse prej kot presenetljive pa so tudi besede Aleksandra Čeferina v njegovem imenu in v imenu organizacije, katere predsednik je. »V interesu Nogometne zveze Slovenije je, da za slovensko reprezentanco igrajo vsi najboljši nogometaši s pravico nastopa zanjo. Izbor reprezentantov in vse v zvezi z njim pa je v popolni domeni selektorja in v tem primeru ni nič drugače,« je odgovoril na naše vprašanje in v odvisnosti od prej omenjene interpretacije povedal bodisi zelo malo bodisi zelo veliko.

ilicic (obrez) nm


In kako na vse skupaj gledamo mi? Če govoricam ne bi v veliki meri verjeli, se zadeve sploh ne bi lotili, to vam zagotavljamo. Kar zadeva kombinacijo odzivov brez komentarja in diplomatskih odgovorov, pa ne želimo nikomur ničesar polagati v usta in tudi ne delati kakšnih posebnih zaključkov. Se pa zanašamo na izkušnje; tako naše kot izkušnje novinarskih kolegov, ki že vrsto let pokrivajo vse mogoče sfere družbenega življenja. Te izkušnje pravijo, da odsotnost zanikanja neke zadeve s kar štirih naslovov zelo resno namiguje na to, da se nekaj dogaja. Ne da se bo nujno zgodilo. Da se dogaja.

Članki iz rubrike