nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 18.03.2015 10:17:44

Brez skrbi, tekma zagotovo bo

Zakaj je tekma med Slovenijo in San Marinom visela v zraku?

Čeprav so reprezentanti San Marina grozili s stavko in bili pripravljeni celo bojkotirati prihajajočo tekmo s Slovenijo, bo obračun v Stožicah vseeno odigran. Tamkajšnja nogometna zveza in sindikat nogometašev sta dosegla začasno premirje, tudi zaradi tega, da si San Marino z morebitnim bojkotom ne bi zagrenil življenja in si na glavo nakopal hudo jezo s strani Evropske nogometne zveze. Aprila bosta obe strani nadaljevali s pogovori, to torej pomeni, da marčevska tekma v Ljubljani ni več vprašljiva.


Zakaj sploh gre? Nogometaši San Marina, ki so več ali manj vsi amaterji, so od zveze zahtevali finančno nadomestilo za udejstvovanje v reprezentanci. Tarnajo, da morajo za igranje v dresu z državnim grbom v službah jemati dopust oziroma se morajo v šolah dogovarjati za proste dneve, za nameček pa imajo še stroške z vsem skupaj. Reprezentanti od zveze ne zahtevajo veliko, le osnovne dnevnice in povračilo potnih stroškov.

Kot rečeno, dogovor še ni bil sklenjen, pogovori se bodo nadaljevali naslednji mesec, toda reprezentanti so vseeno sklenili, da bodo nadaljevali s treningi in naslednji teden tudi odigrali tekmo s Slovenijo.

Članki iz rubrike