Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 23.03.2015 08:00:44

Katanec ostal brez trenerja

Nikola Miljković
Slovenska izbrana vrsta je pred peto preizkušnjo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, v petek se bo v Stožicah (20.45) udarila s San Marinom, dvomov o domači zmagi kakopak ne bi smelo biti. Srečko Katanec in njegovi izbranci se bodo danes ob 12.30 na Brdu pri Kranju zbrali na začetku priprav in ob 17. uri v Kranju ali Lescah opravili prvi trening.

Pred dnevi je bilo nekaj negotovosti okrog tega, ali tekma v Stožicah sploh bo, toda to zdaj ni več vprašanje. Reprezentanti San Marina so umaknili grožnjo z bojkotom, s katerim so nameravali opozoriti na težave oziroma zahtevati višje finančno nadomestilo za udejstvovanje v reprezentanci, a naposled so predstavniki zveze in sindikat nogometašev dosegli dogovor o začasnem premirju, fronto bodo znova odprli po gostovanju na sončni strani Alp. 

Slovenski nogometašu se bodo danes v času kosila zbrali v svoji tradicionalni bazi na Brdu pri Kranju, glede na prvotni seznam je bil Srečko Katanec prisiljen opraviti spremembo. Željko Filipović po poškodbi hrbta še vedno ni pripravljen na največje napore, zaradi česar je kakopak izpustil včerajšnje gostovanje ob Kamniški Bistrici, namesto ljubljanskega vezista je selektor v dogovoru s Primožem Gliho vpoklical Luko Krajnca. Branilec Cesene je bil predviden, da se bo ekipi pridružil v pričakovanju prijateljskega dvoboja s Katarjem v Dohi (30. marca), tako bo debitant nove soigralce spoznal že danes.

878-8-filipovic (obrez) gw
Grega Wernig

Medtem pa se je zgodila še ena sprememba, in sicer v strokovnem vodstvu, kjer poslej ne bo več Željka Milinovića, ki je opravljal naloge pomočnika selektorja. Nekdanji odlični branilec, ki je v dresu s slovenskim grbom zbral 38 nastopov in dosegel tri gole, se je očitno odločil, da se bo v popolnosti posvetil svoji novi karieri, ki si jo ustvarja v triatlonu. Resda informacija o njegovem odhodu za zdaj ni uradna, a bo to postala na današnjem prvem treningu, ki ga bodo Boštjan Cesar in soigralci opravili v Kranju ali Lescah. Srečko Katanec se za zdaj menda ni odločil poiskati novega sodelavca, nekoliko bolj bo obremenjen Aleš Čeh.

Članki iz rubrike