benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 26.03.2015 10:00:57

Če ni, je bolje, da sploh ne igra

Grega Wernig
Po ponedeljkovi regeneracijski vadbi in torkovem treningu v Kranju, kjer so se varovanci Srečka Katanca potili tudi včeraj dopoldne, je slovenska izbrana vrsta v sredinem popoldnevu obiskala prestolnico in preizkusila igralno površino v Stožicah, kjer se bo jutri udarila s San Marinom.

 Z vsem spoštovanjem do tekmeca dvomov o zmagovalcu ne bi smelo biti, česar se kakopak zelo dobro zavedajo tudi Boštjan Cesar in soigralci, a hkrati poudarjajo, da je obveza k dvoboju pristopiti maksimalno resno. Osnovni namen je čim prej zadeti, potem bo nadaljevanje veliko lažje.

trening slovenija nogomet gw
Grega Wernig

Srečko Katanec skozi treninge seveda išče najprimernejšo različico, s katero bi njegovi izbranci napadli San Marino. Če bi sodili po videnem včeraj v Stožicah, bo ostalo pri osnovni postavitvi 4-2-3-1, toda v primerjavi s preteklimi preizkušnjami s to razliko, da bi ob Jasminu Kurtiću na položaju zadnjega veznega igralca zaigral Kevin Kampl. Pred njima so bili na levi strani Andraž Kirm, na desni Valter Birsa in v sredini Josip Iličić, najbližje nasprotnim vratom pa Milivoje Novaković. Obrambna vrsta je bila prav tako klasika: desno Mišo Brečko, levo Andraž Struna, osrednja branilca Branko Ilić in Boštjan Cesar, omenjenemu kvartetu je kakopak poveljeval Samir Handanović.

881-5-ilicic gw

Ne iščemo alibijev, ko govorimo, da ne bo lahko. Ker vemo, da nas čaka 'bunker', ki ga je vedno težko prebiti. Zelo pomembno bo, kdaj bomo dosegli gol. Če nam bo uspelo hitro zadeti, nam bo v nadaljevanju nedvomno lažje. Popolnoma jasno je, da bomo storili vse, da bi osvojili ves izkupiček.
Branko Ilić

Nato je selektor znotraj omenjene postavitve pričakovano posegel po spremembah. Miša Brečka je zamenjal Petar Stojanović, Branka Ilića Dominic Maroh in Jasmina Kurtića Aleš Mertelj, seveda pa nikakor ni izključeno, da bi jutri od prve minute zaigrala dva klasična napadalca. Tudi zato, ker je bil Robert Berić sinoči dobro razpoložen, zvezdnik Rapida kaže zares dobro formo in gotovo sili selektorja, da o njem resno razmišlja.

"Dobro treniramo, nimamo se kaj pritoževati. Vsi smo prišli na zbor z enim samim ciljem, da premagamo San Marino, kar od nas vsi tudi pričakujejo. Ne iščemo alibijev, ko govorimo, da ne bo lahko. Ker vemo, da nas čaka 'bunker', ki ga je vedno težko prebiti. Zelo pomembno bo, kdaj bomo dosegli gol. Če nam bo uspelo hitro zadeti, nam bo v nadaljevanju nedvomno lažje. Popolnoma jasno je, da bomo storili vse, da bi osvojili ves izkupiček," pravi Branko Ilić.

trening slovenija nogomet gw
Grega Wernig

"Ogledali smo si posnetek njihove tekme proti Angležem, ki so v prvem polčasu oba gola dosegla iz prekinitve in ne iz igre, ni jim bilo lahko. Vsi se zavedamo, da tudi nam ne bo, toda vsi po vrsti si bomo prizadevali po najboljših močeh, da bi nam uspelo," je nadaljeval branilec beograjskega Partizana.

Milec predčasno v slačilnico

881-3-milec ap
Arsen Perić

Srečko Katanec je imel v Stožicah na voljo popolno zasedbo, ob rahlem dežju je na igrišče priteklo vseh 23 igralcev, toda že po uvodnem delu vadbe je bil eden manj. Martin Milec je predčasno odšel v slačilnico, člana belgijskega prvoligaša Standarda je ovirala bolečina v stegenski mišici.

O vlogi favorita tokrat res ni dvoma, vendar to preveliko breme ne bi smelo biti. "Vsi že dolgo igramo, smo profesionalci, zelo dobro se zavedamo, kaj moramo storiti in kaj se od nas pričakuje. Za tistega, ki na to ni pripravljen, je boljše, da sploh ne igra."

Branilci tokrat ne bi smeli biti pretirano obremenjeni. "Morda bodo tekmeci vendarle kaj poskušali. Ne verjamem, da bodo igrali tako zaprto, kot so proti Angliji, ko je bilo vseh deset igralcev v svojem kazenskem prostoru. Nobenega dvoma ni, da bomo od prve minute krenili napadalno z jasno izraženim namenom, da čim prej dosežemo gol. Drži, da bo dela v obrambi najbrž manj, kot smo navajeni, toda treba je ostati discipliniran, zbran in pripravljen na vsa potrebna posredovanja, hkrati bomo morali pomagati napadu," je dejal Branko Ilič, ki je v pričakovanju treninga v Stožicah dobil novega klubskega trenerja.

881-2-ilic gw
Grega Wernig

TO NI STVAR IGRALCEV
Marka Nikolića je na klopi Partizana zamenjal Zoran Milinković, pod vodstvom katerega so do zdaj igrali Davor Škerjanc, Anej Lovrečič in Dejan Djermanović: "Nisem vedel, da se bo to zgodilo, ampak to tako ali tako ni stvar igralcev. Dejstvo je, da smo trikrat zapored igrali neodločeno, kar ni najbolj obetavno. Če Partizan ne zmaguje, se pač dogajajo takšne stvari. Ampak moje misli so zdaj seveda pri reprezentanci."

Galerija

Članki iz rubrike