nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ro
ro
0 29.04.2015 11:28:13

Priprave na Euro in polfinale

Drago Wernig - TAKA
Slovenska kadetska reprezentanca (letnik 1998), ki si je konec marca v dodatnih kvalifikacijah v Angliji zagotovila nastop na evropskem prvenstvu, je na pripravah pod vznožjem Pohorja.

Igor Benedejčič in njegovi varovanci so se v nedeljo zbrali v zdaj že tradicionalni pripravljalni bazi mlajših reprezentanc pod Pohorjem. Slovenski upi bodo na Štajerskem ostali do konca tedna, nakar se bodo odpravili v Bolgarijo, kjer jih 6. maja čaka prva tekma na zaključnem turnirju najboljših zasedb stare celine. Nasprotniki na uvodni preizkušnji bodo češki vrstniki, sledili bosta še tekmi z Nemčijo (9. maja) in Belgijo (12. maja).

6. maja (Sliven)
Slovenija – Češka

9. maja (Lazur)
Slovenija – Nemčija

12. maja (Lazur)
Slovenija – Belgija 

Selektor je na priprave povabil 23 igralcev, do odhoda v državo, ki leži v vzhodnem delu Balkanskega polotoka pa ga čaka nehvaležna naloga, saj bo petim moral sporočiti, da ne bodo potovali na Euro.
Na razširjenem seznamu Igorja Benedejčiča so Dejan Petrović (Aluminij), Timi Max Elšnik (Aluminij), Sandi Ogrinec (Bravo), Igor Vekić (Bravo), Tim Oman (Bravo), Žiga Frelih (Bravo), Kevin Žižek (Bravo), David Dedić (Bravo), Janez Pišek (Celje), Gaber Petric (Domžale), Matija Rom (Domžale), Rok Bužinel (Gorica), Nejc Pušnik (Interblock), Luka Guček (Krško), Sven Šoštarić Karić (Maribor), Timotej Jurić (Maribor), Jakob Novak (Olimpija), Sandi Čoralić (Olimpija), Rok Vodišek (Olimpija), Vitja Valentinčič (Olimpija), Kristjan Sredojević (Triglav), Oskar Cvjetičanin (Stouhampton) in Jan Mlakar (Fiorentina).

Selektor Igor Benedejčič ima na pripravah 23 igralcev, na evropsko prvenstvo jih bo odpotovalo 18.

ZA FINALE PROTI
SEVERNIM SOSEDOM

V teh dneh so nadvse uspešni tudi leto dni mlajši slovenski upi, ki tekmujejo na Turnirju Narodov. Po prepričljivih zmagah nad Hrvaško in Kostariko so se izbranci selektorja Dušana Kosića izkazali tudi v dvoboju z ZDA, ki so jih v Novi Gorici ugnali s 3:2 in se uvrstili v polfinale. V živahni predstavi so v polno zadeli Jaka Bijol, Žan Medved in Luka Kerin, ki se je med strelce vpisal na vseh tekmah skupinskega dela.
Slovenija je tako s stoodstotnim izkupičkom osvojila prvo mesto v skupini C in se bo danes ob 16. uri za finale udarila z Avstrijo, ki je v skupinskem delu izločila Brazilijo, Mehiko in Albanijo. Vsekakor zanimiv obračun bo pri severnih sosedih, v kraju Mauthen se bo začel ob 16. uri. Drugi polfinalni par je Italija – ZDA, ki si je mesto med najboljšimi štirimi zagotovila kot najboljša drugouvrščena reprezentanca skupinskega dela.

Članki iz rubrike