reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 05.05.2015 11:42:41

Mladi upi v sredo začenjajo EP

Drago Wernig - TAKA
Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let bo v sredo začela nastope na evropskem prvenstvu v Bolgariji. Izbranci Igorja Bendejčiča bodo uvodoma igrali proti češkim vrstnikom, nato pa jih v skupini B čakata še obračuna z Nemci 9. maja in Belgijci 12. maja.

Slovenski selektor je v Bolgarijo peljal 18 igralcev, s prvotnega seznama kandidatov so odpadli Timotej Jurič, Nejc Pušnik, David Dedič, Žiga Frelih in Tim Oman. Benedejčičev seznam sicer ne vključuje večjih presenečenj, saj je na spisku večina reprezentantov, ki je odigrala pomembno vlogo že na kvalifikacijskih tekmah.

Nogometaši prihajajo iz enajstih različnih klubov, največ predstavnikov pa ima ljubljanska Olimpija, ki razpolaga tudi z najmlajšim Vitjo Valenčičem. Benedejčiču bodo v Bolgariji tako na voljo Dejan Petrovič, Max Timi Elšnik (oba Aluminij), Sandi Ogrinec, Igor Vekić, Kevin Žižek (vsi Bravo), Janez Pišek (Celje), Gaber Petric, Matija Rom (oba Domžale), Rok Bužinel (Gorica), Luka Guček (Krško), Sven Karić Šoštarič (Maribor), Jakob Novak, Sandi Čoralič, Rok Vodišek, Vitja Valenčič (vsi Olimpija), Kristjan Sredojevič (Triglav), Oskar Cvjetičanin (Southampton) in Jan Mlakar (Fiorentina). Slednji je bil z osmimi zadetki tudi najboljši strelec kvalifikacij.

V skupini A bodo na EP igrale Bolgarija, Hrvaška, Španija in Avstrija, v skupini C Grčija, Rusija, Škotska in Francija, v skupini D pa Irska, Nizozemska, Italija in Anglija.

Da se da na prvenstvu videti bodoče zvezdnike, govori tudi seznam dosedanjih najboljših igralcev prejšnjih prvenstev te starostne kategorije. Na njem so med drugimi Max Meyer, Connor Wickham, Mario Götze, Bojan Krkić, Toni Kroos, Nuri Sahin, Cesc Fabregas, Miguel Veloso in Wayne Rooney.

Članki iz rubrike