sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

jb
jb
0 14.05.2015 15:54:10

Voda na Katančev mlin

The FA
V mesecu juniju bo v Ljubljani odigrana izjemno pomembna kvalifikacijska tekma med Slovenijo in Anglijo. Ki bo, kot vse kaže, v našo domovino pripotovala oslabljena.

Čez natanko mesec dni se bodo Stožice po dolgem času spet napolnile do konca. Nazadnje so pokale po šivih, ko je tam gostoval Chelsea in odigral tekmo z Olimpijo. Toda takratni obračun je bil le prijateljske narave, kar prihaja v mesecu juniju, bo bitka do zadnje kaplje krvi. Slovenija se bo namreč v kvalifikacijah za Euro 2016 pomerila z Anglijo, proti kateri bo poskušala osvojiti izjemno pomembne točke za preboj v Francijo. Medtem ko je za Anglijo pet zaporednih zmag in je z eno nogo že na zaključnem turnirju, je pred Slovenijo srdit boj za drugo mesto s Švico, s katero ima po petih tekmah enako število točk. To dovolj pove o tem, kako pomembni obračuni so pred četo Srečka Katanca.

Ko sta se Slovenija in Anglija pomerili na Wembleyju, so slavili Otočani, čeprav so bili gostje tisti, ki so povedli. Zdaj bodo Katanec in njegovi izbranci poskušal vzeti to, česar jim v Londonu ni uspelo, v luči tega pa je zagotovo vzpodbudna novica, da bo Anglija v Ljubljano več kot očitno pripotovala oslabljena. Kar nekaj je nogometašev, ki bodo bržčas premeščeni v mlado reprezentanco, saj slednjo v praktično istem terminu čaka začetek nastopov na evropskem prvenstvu do 21 let. Za mlade bodo verjetno igrali tudi Harry Kane, Calum Chambers, Danny Ings, Luke Shaw, Phil Jones, Raheem Sterling, Ross Barkley, Alex Oxlade-Chamberlain, Saido Berahino in še kdo. No, vsi verjetno že ne, večina pa zagotovo.



To pa še ni vse. Zagotovo v Ljubljani ne bo niti Leightona Bainesa, ki ima za seboj že 30 reprezentančnih nastopov. Levi bočni branilec iz Evertona se je poškodoval, zaradi težav z gležnjem je moral celo na operacijo in pred začetkom sezone se ne bo vrnil na zelenice. Za obračun s Slovenijo torej ni vprašljiv, je že dokončno prečrtan. "Bil je operiran in pred začetkom priprav na drugo sezono se ne bo vrnil. Dejstvo je, da je vse od leta 2012 dalje igral z bolečinami, ves čas je prejemal injekcije. Je pač takšen, vedno hoče igrati, vedno hoče biti na voljo. Toda vse skupaj je prišlo predaleč in težavam smo morali narediti konec," je pojasnil trener Evertona Roberto Martinez.

Kljub Bainsovi poškodbi in mladim na evropskem prvenstvu pa Hodgsonu vseeno ne bo pretežko. Že za levi bok bo lahko izbiral med Kieranom Gibbsom, Ryanom Bertrandom in Dannyjem Rosom, tudi na drugih položajih ima Anglija še kar nekaj znanih obrazov, ki bodo zagotovo poskrbeli, da bo imela Slovenija v Stožicah nemalo težav.

Članki iz rubrike